Πρίγκιπας Harry: Του τα έψαλε ο δικαστής – Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει στο δικαστήριο μέσα σε 130 χρόνια
Photo by Jordan Pettitt/PA Images via Getty Images

Ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο για να καταθέσει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εναντίον του εκδότη της Daily Mirror.

Ο δούκας του Σάσεξ είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε ανοιχτό δικαστήριο από το 1891.

Ο Harry έφθασε με τζετ στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Καλιφόρνια τη Δευτέρα και έδειχνε χαλαρός και μάλιστα χαμογελούσε καθώς έμπαινε στο σύγχρονο παράρτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου -το κτίριο Rolls- καλημερίζοντας τους δημοσιογράφους που περίμεναν απέξω.

Χθες, ωστόσο, ένας από τους κορυφαίους δικαστές της Βρετανίας επέπληξε τον πρίγκιπα και τον κατηγόρησε για σπατάλη δικαστικού χρόνου αφού ο δούκας του Σάσεξ έχασε την πρώτη ημέρα της ιστορικής του υπόθεσης – για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του Lilibet, πριν πετάξει στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται πως ο Harry και άλλοι τρεις μηνύουν τον όμιλο Mirror, υποστηρίζοντας ότι η Daily Mirror, η Sunday Mirror και η εφημερίδα The People χάκαραν τα τηλέφωνά τους ή διεξήγαγαν άλλες παράνομες δραστηριότητες, κάτι που αρνούνται.

Το 1891 ο Εδουάρδος Ζ΄ έδωσε κατάθεση όταν ασκήθηκε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση από έναν χαρτοπαίκτη, που κατηγορήθηκε ότι εξαπατούσε στο μπακαρά σε μια εποχή που ο τζόγος ήταν παράνομος. Η εμφάνισή του στο εδώλιο του μάρτυρα δεν άφησε αδιάφορη τη βασίλισσα Βικτωρία – αλλά δεν είναι γνωστό τι σκέφτεται ο πατέρας του Harry, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, για την ιστορική εμφάνιση του γιου του στο δικαστήριο.

Ο δούκας του Σάσεξ θα καταθέτειο στο Ανώτατο Δικαστήριο για δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα – δύο φορές περισσότερο χρόνο από ό,τι πέρασε όταν ήρθε για τη στέψη. Δεν είναι σαφές αν θα δει τον πατέρα ή τον αδελφό του αυτή την εβδομάδα – ή αν θα συναντήσει τον νέο γιο της ξαδέλφης του πριγκίπισσας Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα