Πέθανε ο διάσημος κωμικός John Bird σε ηλικία 86 ετών
Credit: John Bird/ Facebook

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο ηθοποιός και κωμικός John Bird, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του, «έφυγε ήσυχα» ενώ βρισκόταν σε μονάδα ειδικής φροντίδας, στο Σάσεξ.

Ο John Bird έγινε διάσημος για τα σκετς που έκανε μαζί με τους John Fortune και Rory Bremner, στην σατιρική εκπομπή «Bremner, Bird and Fortune» για το βρετανικό δίκτυο Channel 4. Πρόκειται για μία επιτυχημένη εκπομπή που παίχτηκε για 16 σεζόν, από το 1999 έως το 2008.

Ο φίλος του και συνάδελφός του Rory Bremner τόνισε σε ανάρτησή του ότι «Είναι ειρωνεία το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς μας, τόσο λαμπρός στο να μιμείται υπουργούς, δημόσιους υπαλλήλους ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ήταν ο ίδιος τόσο σεμνός και μετριοπαθής. Ο John Bird δεν ήταν, μέχρι το τέλος, ποτέ ευχαριστημένος με τον εαυτό του, νιώθοντας πάντα ότι θα έπρεπε να τα είχε καταφέρει καλύτερα. Η πραγματικότητα ήταν ότι ο ίδιος και ο φίλος και συνεργάτης του John Fortune μαζί με τον Peter Cook, ήταν πυλώνες του αντικαθεστωτικού κινήματος».

Την ίδια ώρα, ο Rory Bremner επισήμανε ότι είναι «εντυπωσιακό» ότι ο John Bird πέθανε παραμονή Χριστουγέννων, «εννέα χρόνια, σχεδόν, μετά τον Fortune, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2013.

Ο Bird με τον Fortune έκαναν επίσης επί σειρά ετών και τη σειρά «The Long Johns», στην οποία ο ένας από τους δύο υποδυόταν κάποιο διάσημο πρόσωπο και ο άλλος του έκανε συνέντευξη. Οι δύο τους είχαν προταθεί για 4 βραβεία Bafta και κέρδισαν ένα το 1997.

Ο John Bird εμφανίστηκε επίσης, στις ταινίες φαντασίας Jabberwocky, στις κωμικές σειρές Yes, Prime Minister, A Very Peculiar Practice, Chambers και One Foot In The Grave και στις αστυνομικές σειρές Jonathan Creek, Inspector Morse και Midsomer Murders. Εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Yes, Prime Minister», αλλά και στην αστυνομική σειρά «Inspector Morse».

Είχε γεννηθεί στο Νότιγχαμ και μετακόμισε στο Κέμπριτζ όπου και γνωρίστηκε με τον John Fortune.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα