Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ανέζα Παπαδοπούλου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος της σπουδαίας ηθοποιού Ανέζας Παπαδοπούλου. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς.

“Έχει νόημα να μιλάμε για τους σοφούς. Για τους πνευματικούς φάρους. Για τους ήσυχους και ουσιαστικούς. Για αυτούς που δόθηκαν ολόψυχα στην τέχνη και κράτησαν ζωντανή την περιέργεια τους μέχρι το τέλος. Γι’ αυτούς που ήταν παρήγορο να ξέρεις ότι υπάρχουν. Η Ανέζα διαμόρφωσε τον τρόπο που σκέφτομαι, το πως σκέφτομαι και με απελευθέρωσε από το να σκέφτομαι όταν δεν χρειάζεται. Κι απλά να δρω , να αφουγκράζομαι. Από τη σχολή μέχρι τις δύο συνεργασίες μας ήταν σημείο αναφοράς και για μένα η ανακάλυψη του θεάτρου. Δε σε ξεχνώ. Σ’΄αγαπώ. Και θα σε θυμάμαι”, έγραψε ο Δημήτρης Καραντζάς.

Η Ανέζα Παπαδοπούλου συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου και πάντα δημιουργούσε ιδιαίτερη αίσθηση με τις ερμηνείες της. Τελευταία τη θυμόμαστε στις Ευτυχισμένες Μέρες (2020) σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, ενώ η κινηματογραφική της ερμηνεία στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη άφησε εποχή.

Το καλλιτεχνικό της έργο

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις: Ευτυχισμένες Μέρες (2020), Φαέθων (2015), Ίων (2003), Βάκχες (2017), Αντιγόνη (2016), Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές (2014), Μisery (2008), Πριν την αποχώρηση (1999). Και στον κινηματογράφο: 120 ντεσιμπέλ (1987), Ώμος προς ενοικίαση (2007), Αληθινή ζωή (2004), Μικρά Αγγλία (2013)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα