Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη σε ηλικία 57 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

“Kαλό ταξίδι Ιφιγένεια”, έγραψε ο Γιάννης Κακλέας.

Η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στην παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» που ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο έριξε αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, ήταν κόρη του ηθοποιού του θεάτρου Τέχνης Δημήτρη Αστεριάδη.

Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και ήταν βασικό στέλεχος του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα.

Για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις όπως  Τα «κόμικς, «Η μεγάλη μαγεία», «Στο βάθος κτήνος», «Κρίμα που είναι πόρνη» κ.ά.

Με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε σαν ηθοποιός και σε επόμενες δουλειές του, κάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ». Πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως «Λυσιστράτη», «Συρανό», «Το ημέρωμα της στρίγγλας”.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε την Ιφιγένεια Αστεριάδη.

“Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα..”, έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα