Πέγκυ Νίκα: Μια χαρισματική Μεσσήνια τολμά
"Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα” Μ. Γκάντι Η άδολη αγάπη που προσφέρει ένα κατοικίδιο ζώο, η αφοσίωση και η ανιδιοτέλεια που το χαρακτηρίζει, μπορεί να διδάξει ολόκληρη την κοινωνία και να παραδειγματίσει ακόμα και εμάς τους ανθρώπους." Credit: peggy.nika/Instagram

Λίγες μόνον ημέρες πριν τις εκλογές συναντήσαμε στην Καλαμάτα, τη δυναμική κ. Πέγκυ Νίκα και είχαμε μια ωραία συζήτηση για το αύριο της Μεσσηνίας μετά τις εκλογές.

Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά στην Μεσσηνία, που δραστηριοποιείστε τόσα χρόνια στον τουριστικό και αγροδιατροφικό τομέα και τι θα μπορούσατε να προσφέρετε στον κλάδο;

Aρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Μεσσήνιους, για την αποδοχή που έχω σαν άτομο και σαν γυναίκα επιχειρηματίας στον τόπο, που επέλεξα να δραστηριοποιηθώ. Ένα ευχαριστώ λοιπόν, σε όλους ανεξάρτητα είτε με ψηφίσουν είτε όχι…

Άλλωστε δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, έχω την οικογένειά μου, την επιχείρησή μου δεν έχω ανάγκη να κάνω καριέρα. Ξέρω από μικρή να δουλεύω σκληρά, με όλες τις δυνάμεις μου και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Έχω μάθει να κυνηγώ τα όνειρά μου και αυτό θέλω να κάνουν και οι νέοι μας. Να μη δειλιάζουν, να μη φοβούνται. Ότι και να γίνει εγώ θα είμαι δίπλα στους Μεσσήνιους γιατί ζω μέσα σε αυτή την κοινωνία. Εδώ έχω επενδύσει κόπους μιας ζωής, εδώ εργάζομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί τίποτα δεν χαρίζεται …όλα κερδίζονται με κόπο. Πάντα ήμουν παρούσα στην εξέλιξη της Μεσσηνίας, στα προβλήματα αλλά και στην αλματώδη ανάπτυξη του τόπου μας. Εδώ είναι η ζωή μου, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες, χαίρομαι με τα επιτεύγματά των συντοπιτών μου και αγωνίζομαι κάθε φορά για την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του.

Όταν μου ζητήθηκε, αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές, σαν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, με τη Νέα Δημοκρατία. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά, αλλά από μια πιο επίσημη θέση, θα μπορώ να ασκώ μεγαλύτερη πίεση στην πολιτεία, για να έρθει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τόπο και ευημερία στους ανθρώπους, που τόσο αγαπώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Μεσσηνία είναι ένας παράδεισος, ένας τόπος που τα έχει όλα σε δόσεις χορταστικές.

Από τον ήλιο, το μικροκλίμα, τους ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα επιβλητικά κάστρα, μέχρι μοναδικές φυσικές ομορφιές, βιοποικιλότητα σπάνια, παραλίες μοναδικές, όμορφα χωριά, φιλόξενους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα για τη διαμόρφωση ενός πολύ ελκυστικού τουριστικού προϊόντος.

Ο αγροδιατροφικός τομέας επίσης είναι υψηλών προδιαγραφώνμ αφού τα γεννήματα της γης μας, χάριν του κλίματος και του ήλιου ξεχωρίζουν με κορυφαία τις ελιές, το ελαιόλαδο, τα σύκα, το μέλι, τις σταφίδες, το κρασί. Τα προϊόντα ΠΟΠ και superfood ξεχωρίζουν. Η παράδοση και η γαστρονομία μας είναι ζηλευτές και η Καλαμάτα από μόνη της, είναι ένα brand name με διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Η Μεσσηνία μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και τουρισμό και τις 4 εποχές του χρόνου… Ας μην ξεχνάμε ότι η Καλαμάτα έχει φυσικό λιμάνι και δίπλα την καθαρότερη θάλασσα, που δεν είναι κάτι σύνηθες. Όμως θα πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τουρισμό. Έτσι οι νέοι μας θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα εργασίας και δεν θα φύγουν ποτέ από τον τόπο τους.  

Υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης των υποδομών, κυρίως σε ότι αφορά στο επαρχιακό δίκτυο, στην καθαριότητα και στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά τώρα που η τουριστική κίνηση εκτοξεύεται. Ήδη υπάρχουν αεροδρόμιο, δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και εστίαση ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Μπορούμε όμως να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και πάταξη της γραφειοκρατίας. Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων, αυτό πρεσβεύω

Τι θα κερδίσουν οι γυναίκες αν εκλεγείτε, δεδομένου ότι στη Μεσσηνία, μάλλον εξαίρεση αποτελεί η παρουσία γυναικών στη Βουλή;

Θα παλέψω για μια ουσιαστική πολιτική για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Θα αγωνιστώ για την περαιτέρω μείωση της γυναικείας ανεργίας και θέσπιση μέτρων για ασφαλή εργασία.

Με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, κατορθώσαμε να έχουμε 10% μείωση στην ανεργία των γυναικών. Η πολιτεία και η κοινωνία οφείλει να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφαλές, ίσων ευκαιριών για κάθε γυναίκα, αλλά και στήριξη στις πιο αδύναμες, τις μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, τις ασθενείς, τις μονογονεϊκές οικογένειες. Θα πρέπει επίσης να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα για την εξέλιξή τους. Εννοείται ότι και εκείνες θα πρέπει πάντα να ενδιαφέρονται για την κατάρτισή τους, αφού ζούμε στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης και τα πάντα κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόγονοί μας τόνιζαν «γηράσκω αεί διδασκόμενος». Ας ακολουθήσουν λοιπόν αυτή την προτροπή και θα βγουν κερδισμένες.  

Είναι γνωστή η ενασχόλησή σας με το περιβάλλον και τη βιολογική καλλιέργεια του ελαιώνα σας, που τη συγκομιδή κάνετε η ίδια με τον παραδοσιακό τρόπο. Τι σκοπεύετε να κάνετε για το περιβάλλον;

Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι πρέπει να κινηθούμε γοργά, προς τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την επίτευξη εξοικονόμησης στην κατανάλωση νερού και ενέργειας για να υπάρχει ένα βιώσιμο μέλλον. Προϋποθέσεις αειφόρου ανάπτυξης θέτουν πλέον έγκριτοι διεθνείς tour operators στα ξενοδοχεία, που συνεργάζονται. Όλοι θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της μείωσης των εκπομπών CO2 σε κάθε τομέα ζωής και επιχειρηματικότητας. Η ενίσχυση της βιωσιμότητας, τα πράσινα κτίρια για ξενοδοχεία και η βιώσιμη κατασκευή είναι σημαντικά εργαλεία για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των ρύπων.

Θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε τι κάνουμε για τη φύση, το ζωτικό θέμα για την ύπαρξη και την ανάπτυξή μας. Tα φυτοφάρμακα πολλαπλασιάζονται, παραδοσιακοί τρόποι καλλιέργειας εγκαταλείπονται, η κτηνοτροφία φθίνει και το συνθετικό κρέας είναι προ των πυλών…

Είναι βέβαιο ότι η βιολογική καλλιέργεια θα κερδίσει έδαφος και τα προϊόντα με πιστοποίηση χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα είναι αυτά που θα έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα κατάσταση.

Το σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστώ για την αειφόρο ανάπτυξη της Μεσσηνίας και θα ασκήσω πίεση ώστε να λειτουργήσουν σχολές για αγρότες, κτηνοτρόφους εξειδικευμένους και περήφανους για το επάγγελμα επιλογής τους. Η ίδρυση σχολής γεωργίας ή παράρτημα αντίστοιχο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι για τη Μεσσηνία απαραίτητη. Το απαιτεί η νέα πραγματικότητα, για έξυπνη γεωργία και κτηνοτροφία με αποδόσεις. Η πλούσια βιοποικιλότητα επιτρέπει μεγάλη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς. Έτσι θα δώσουμε αξία στους ανθρώπους, σεβασμό στο επάγγελμά τους και θα μπορούν να κερδίσουν αρκετά χρήματα υιοθετώντας τις νέες τεχνικές. Άλλωστε υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

Πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά και η αξιολόγηση από τους ανθρώπους μας είναι αυτή που μας δίνει φτερά… Να σεβόμαστε τους συναδέλφους και το προσωπικό, αν έχουμε τη δική μας επιχείρηση, αν θέλουμε να αποδώσουν και να τους βλέπουμε σαν οικογένεια. Είμαι χαρούμενη, που το έχουμε πετύχει και έχουμε το ίδιο προσωπικό, από τότε που ξεκινήσαμε τις επιχειρήσεις μας.  

Και κάτι τελευταίο για τις εκλογές;

Οι εκλογές της Κυριακής έφθασαν, δεν πρέπει να λείψει κανείς και να θυμάστε η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω από αυτές τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες. Είναι πολύ σημαντικό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε.

Καλή σας επιτυχία.

Ευχαριστώ

Παναγιώτα (Πέγκυ) ΝίκαΕπιχειρηματίας τουρισμούΥποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα