Νέα βαριά απώλεια για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Πέθανε παιδική της φίλη

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ που θρηνεί νέα βαριά απώλεια, καθώς την περασμένη εβδομάδα πέθανε η αγαπημένη της φίλη από την παιδική ηλικία, Λαίδη Myra Butter.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήδη έχει φύγει για το καλοκαιρινό της διάλειμμα και βρίσκεται στο εξοχικό της κάστρο στο Μπαλμόραλ. Όπως έγινε γνωστό χθες, η λαίδη Myra Butter, η οποία ήταν ευρέως γνωστή ότι ανήκε στον στενό κύκλο τόσο της βασίλισσας όσο και του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου, πέθανε στο Λονδίνο, σε ηλικία 97 ετών.

Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

Η γεννημένη στη Σκωτία Λαίδη Butter, η οποία αφήνει πίσω της πέντε παιδιά, ήταν απόγονος του τσάρου Νικολάου Α’ της Ρωσίας και του σπουδαίου ποιητή, μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Alexander Pushkin. Έγινε φίλη με τη βασίλισσα όταν ήταν και οι δύο νεαρά κορίτσια, αφού κλήθηκε να συμμετέχει μαζί της σε διάφορες παιδικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης.

ITV

Στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου πέρυσι είχε πει στο ITV ότι η βασίλισσα θα ένιωθε χαμένη χωρίς τον σύζυγό της επί 73 χρόνια. Νωρίτερα μέσα στο έτος, και αφού η Ρωσία είχε ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, επέστρεψε το μετάλλιο Πούσκιν που της είχε απονείμει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφορά της στην επαφή Ρώσων και Σκωτσέζων μαθητών. Η Λαίδη Butter είπε ότι “με μεγάλη λύπη” επέστρεφε την τιμή εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα θλιβερά νέα έρχονται μόλις μήνες αφότου η βασίλισσα έχασε επίσης δύο στενές φίλους, τη Δούκισσα του Grafton και τη Λαίδη Farnham, με τις οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά δεμένη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα