MohBad: Πέθανε στα 27 του ο ράπερ
Credit: MOHBAD/Instagram

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αφού έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής του Afrobeats, Mohbad, σε ηλικία 27 ετών.

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του ράπερ στο Instagram, επιβεβαιώθηκε ότι ο Mohbad πέθανε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα σημείωνε ότι ο καλλιτέχνης “επιτέλους βρήκε γαλήνη”, με την οικογένεια να ζητεί ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ο Ilerioluwa Oladimeji Aloba, γνωστός επαγγελματικά ως MohBad, ήταν Νιγηριανός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Λάγος. Παλαιότερα είχε υπογράψει στη Marlian Records της Naira Marley και αποχώρησε από τη δισκογραφική το 2022.

Έπειτα από δύο χρόνια, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Marlian Records. Στις 5 Οκτωβρίου 2022, ο Μοχμπάντ κατηγόρησε την τραγουδίστρια Naira Marley για ενδοοικογενειακή βία και δήλωσε ότι το πρώην αφεντικό του διέταξε ανθρώπους να τον χτυπήσουν. Ήρθε αντιμέτωπος με τη Marley για την απόφασή του να προσλάβει διαφορετικό μάνατζερ για να χειριστεί τις μουσικές και επιχειρηματικές του υποθέσεις, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.

Ήταν περισσότερο γνωστός για τα hit singles του “Ponmo, Feel Good”, και “KPK (Ko Por Ke)” (you will always be remembered) με τον Rexxie, το οποίο ήταν υποψήφιο τρεις φορές για τα βραβεία The Headies το 2022.

Είχε έναν γιο με τη σύζυγό του, Wunm.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Εθνική Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου για τα Ναρκωτικά (NDLEA) συνέλαβε τους Mohbad, Zinoleesky και τέσσερα άλλα άτομα μετά την κατοχή παράνομων ουσιών όπως MDMA και κάνναβη στο σπίτι τους στο Lekki του Λάγος.

Ορισμένα viral βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν υπαλλήλους της NDLEA να εισβάλλουν στο σπίτι των μουσικών στην περιοχή Lekki της πολιτείας Λάγος. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι υπάλληλοι πραγματοποίησαν τη σύλληψη χωρίς ένταλμα έρευνας και κακομεταχειρίστηκαν τους τραγουδιστές της Marlian.

Οι υπάλληλοι της NDLEA εθεάθησαν να χτυπούν τους μουσικούς με ρόπαλα και να πυροβολούν στον αέρα, αναγκάζοντάς τους να μπουν σε φορτηγά που τους περίμεναν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα