Μίμης Πλέσσας: Ο σπουδαίος συνθέτης κλείνει σήμερα τα 98 – Το αφιέρωμα της Finos Film για τα γενέθλιά του
Credit:Μίμης Πλέσσας/Instagram

Ο Μίμης Πλέσσας, ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης έχει γενέθλια και η Finos Film του εύχεται χρόνια πολλά μέσα από την σελίδα της στο Instagram. Ο αγαπημένος δημιουργός γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 στην Αθήνα και σήμερα κλείνει τα 98 του χρόνια.

«Όταν φτάνεις να συμπληρώνεις σχεδόν έναν αιώνα ζωής, είσαι ήδη μύθος. Πόσο μάλλον όταν λέγεσαι Μίμης Πλέσσας. Χιλιόχρονος μαέστρο!» αναφέρει η κινηματογραφική εταιρεία που άνθισε τις δεκαετίες του ΄60 και ΄70 και ο Μίμης Πλέσσας έχει συνδέσει το όνομά του με αυτήν.

Έχει γράψει μουσική για 70 θεατρικές παραστάσεις και 104 ταινίες. Η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ ξεκίνησε το 1960 με τη μουσική της ταινίας «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», με δεύτερη συνεργασία στην ταινία «Νόμος 4000».

Από τότε και μέχρι το θάνατο του Φίνου το 1977, ο Πλέσσας έγραψε μουσική και τραγούδια σε 64 συνολικά ταινίες όλων των ειδών της Φίνος Φιλμ, κατέχοντας ξεχωριστό και λαμπερό κομμάτι της.

Λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του Μίμη Πλέσσα, η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα video όπου ο αγαπημένος συνθέτης παίζει στο πιάνο το “Ένας ουρανός μ’ αστέρια” που είχε ερμηνεύσει με ξεχωριστό τρόπο ο Γιάννης Βογιατζής στη θρυλική ταινία “Ραντεβού στον αέρα”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα