Michael Jackson: Στη δημοσιότητα οι γυμνές του φωτογραφίες;
Michael Jackson
Credit: The Jacksons/Instagram

Οι γυμνές φωτογραφίες του Michael Jackson θα μπορούσαν να βγουν στη δημοσιότητα. Δύο άνδρες, που ισχυρίζονται ότι τους κακοποιούσε όταν ήταν παιδιά ζήτησαν να αποσφραγιστούν δικαστικά αρχεία.

Ο Wade Robson, 41 ετών, και ο James Safechuck, 46 ετών, ισχυρίζονται ότι ο Jackson τους βίαζε επανειλημμένα όταν ήταν μικρά παιδιά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στο ράντσο του Neverland και αλλού.

Το ζευγάρι απέτυχε στις αγωγές εναντίον των εταιρειών παραγωγής του βασιλιά της pop, οι οποίες από τον θάνατό του το 2009 ανήκουν στην περιουσία του, αλλά οι αγωγές αναβίωσαν πέρυσι. Στο πλαίσιο της υπόθεσης – η οποία θα μπορούσε να φτάσει σε δίκη ήδη από το επόμενο έτος – ζητούν πρόσβαση σε σφραγισμένα αστυνομικά αρχεία από τις κατηγορίες του Jackson για παιδεραστία το 2005.

Οι δικηγόροι των MJJ Productions και MJJ Ventures πιστεύουν ότι ο πραγματικός στόχος είναι “φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων και του γυμνού σώματος του Michael Jackson που τραβήχτηκαν από την αστυνομία”.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι δείχνουν οι φωτογραφίες και πότε ή γιατί τραβήχτηκαν δεν έχουν κοινοποιηθεί. Η αστυνομία που διερευνά καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση ζητεί μερικές φορές από τους κατήγορους λεπτομερείς περιγραφές των ιδιωτικών μερών και του σώματος του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί το κάνουν αυτό σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τυχόν μοναδικά σωματικά χαρακτηριστικά που μπορεί να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Δεν είναι επίσης σαφές γιατί το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την περιουσία του Jackson πιστεύει ότι οι Robinson και Safechuck επιδιώκουν να μοιραστούν τις γυμνές φωτογραφίες του.

Η αίτηση ακύρωσης των τεσσάρων ενταλμάτων, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την Τετάρτη, σημειώνει ότι οι εικόνες σφραγίστηκαν με δικαστική προστατευτική εντολή, σύμφωνα με το περιοδικό People.

“Πέρα από τα ζητήματα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, τα διαθέσιμα αρχεία δείχνουν ότι οι φωτογραφίες που ζητούν τώρα [οι] ενάγοντες υπόκεινται επίσης σε αυστηρή προστατευτική εντολή που συμφωνήθηκε από τον Michael Jackson και τις αστυνομικές Αρχές της Σάντα Μπάρμπαρα και εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα“, αναφέρεται στην αίτηση.

Οι κλητεύσεις απευθύνονταν στα γραφεία του σερίφη της κομητείας και στους εισαγγελείς του Λος Άντζελες και της Σάντα Μπάρμπαρα. Οι δικηγόροι έγραψαν ότι ο Jackson έβγαλε τις φωτογραφίες χωρίς τη θέλησή του, καθώς “ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διατάχθηκε από το δικαστήριο και βασίστηκε σε μια ψευδή δήλωση σε αυτό που έγινε μια απαξιωμένη ποινική έρευνα”.

Το να επιτραπεί [στους] ενάγοντες να εκμεταλλευτούν αυτήν τη σειρά περιστάσεων προς όφελός τους, αποκτώντας αυτές τις φωτογραφίες, προσθέτει τώρα μια δεύτερη βεβήλωση στην πρώτη”.

Οι ισχυρισμοί των Robson και Safechuck περιγράφηκαν λεπτομερώς στο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του HBO Leaving Neverland του 2019.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα