Marion Cotillard κατά Emmanuel Macron για τον Gerard Depardieu
Η Marion Cotillard στην πρεμιέρα του "Μικρού Πρίγκιπα" κατά τη διάρκεια του 68ου ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στις 22 Μαΐου 2015
Credit: Denis Makarenko/Shutterstock

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron σόκαρε το γαλλικό κοινό με τις δηλώσεις του υπέρ του Gerard Depardieu. Ο Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις από αρκετές γυναίκες ενώ είναι αντιμέτωπος και με κατηγορία βιασμού.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι η Emmanuelle Debever, η Γαλλίδα ηθοποιός που ήταν από τις πρώτες που κατηγόρησαν τον Gerard Depardieu για σεξουαλική επίθεση, αυτοκτόνησε πέφτοντας στον Σηκουάνα. Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του θανάτου της Debever, ζητώντας από τη δικαστική αστυνομία να “ερευνήσει τις συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν” σε αυτόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, καλεσμένος στην εκπομπή c_a_vous του France 5, δήλωσε ότι δεν θα ανακαλέσει το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Gérard Depardieu χωρίς δικαστική καταδίκη: “Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Gerard Depardieu”, δήλωσε, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του ηθοποιού.

“Δεν είναι βάσει μιας αναφοράς που αφαιρούμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής“, είπε σημειώνοντας ότι “το τεκμήριο αθωότητας είναι μέρος των αξιών μας”. Επίσης, έκανε λόγο για μια “απόλυτη ιδιοφυΐα στην τέχνη του” που “κάνει τη Γαλλία υπερήφανη”.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σοκ όχι μόνο σε χρήστες στα social media αλλά και σε πολλές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του προκατόχου του, του πρώην Γάλλου προέδρου François Hollande.

Η Marion Cotillard δεν συγκράτησε τη γλώσσα της όταν άκουσε τις δηλώσεις αυτές του Macron. Σε μια ανάρτηση στο Instagram του FranceInfo, η οποία περιείχε την ουσία των λόγων του προέδρου της Γαλλίας, η σταρ σχολίασε εκφράζοντας την απόλυτη δυσαρέσκειά της: “Σκάβοντας έναν λάκκο… και μετά σκάβοντάς τον ακόμη πιο βαθιά… και μετά δεν ξέρουμε μέχρι πού θα φτάσει… αλλά η Γαλλία σίγουρα δεν το χρειάζεται αυτό. Εκπληκτικό“, έγραψε, εμφανώς απογοητευμένη.

Ήταν μια τολμηρή δήλωση για την ηθοποιό, που συχνά εκφράζει τις πολιτικές της πεποιθήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά όταν δεν της αρέσουν οι ενέργειες της κυβέρνησης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα