Mαρία Κάλλας: Η αξεπέραστη Ελληνίδα ντίβα στο αεροδρόμιο του Λονδίνου σε μια σπάνια φωτογραφία το 1958
Photo by Reg Davis/Express/Getty Images

O δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας. Η αξεπέραστη Ελληνίδα ντίβα έχει μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο του Λονδίνου στις  9 Ιουνίου του 1958.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Μαρία Κάλλας κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Λονδίνου στις 9 Ιουνίου του 1958 όπου αποτυπώνεται για άλλη μια φορά το απαράμιλλο στιλ και η διαχρονική γοητεία της που την κατατάσσει επάξια για χρόνια ανάμεσα στις δέκα πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η εμφάνισή της στην αγγλική πρωτεύουσα με τη θρυλική όπερα του Βέρντι “Τραβιάτα” που ανεβαίνει με τεράστια επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου στο Covent Garden. Ένας ρόλος “σταθμός” για την καριέρα της, καθώς θα τον ερμηνεύσει συνολικά 63 φορές μαγεύοντας κάθε φορά το κοινό με την ίδια ένταση. Η πρώτη ερμηνεία πραγματοποιείται το 1951 στην Φλωρεντία για να ακολουθήσει μια θριαμβευτική πορεία στη συνέχεια σε Μεξικό, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαρδηνία, Πάρμο, Μπέργκαμο, Λονδίνο, Σάο Πάολο και τελευταίο προορισμό τον Νοέμβριο του 1958 στο Ντάλας της Αμερικής.

Η “Τραβιάτα” αποτελεί την ωραιότερη ιστορία αγάπης στην παγκόσμια όπερα, όπου κυριαρχεί ο παθιασμένος έρωτας ανάμεσα σε ένα γόνο πάμπλουτης οικογένειας και μιας εταίρας του Παρισιού που πάσχει από φυματίωση. Η Violetta σύντομα εγκαταλείπει τον Alfredo μετά από έντονη επιμονή του πατέρα του και όταν το ζευγάρι ξανασμίγει, εκείνη πεθαίνει στην αγκαλιά του γαλήνια και ευτυχισμένη.

Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο, η απόλυτη Ντίβα της Όπερας παρευρίσκεται και στο γκαλά που διοργανώνεται για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του Βασιλικού Θεάτρου όπου συγκλονίζει το κοινό ερμηνεύοντας κομμάτια από την όπερα “I Puritani” του Μπελίνι με την παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Αγγλίας.

Η φωτογραφία όπου η Μαρία υποκλίνεται στη βασίλισσα Ελισάβετ κάνει το γύρο του κόσμου με εκτενείς αναφορές για το ανεπανάληπτο αυτό μουσικό φαινόμενο που σφράγισε όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης την ιστορία της παγκόσμιας όπερας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα