Μαίρη Αρώνη: Η θρυλική “Πάστα Φλώρα” σε μια σπάνια φωτογραφία τρία χρόνια πριν από τον θάνατό της

Η Μαίρη Αρώνη υπήρξε μια από τις σπουδαίες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Στον κινηματογράφο, αν και εμφανίστηκε, μόνο σε πέντε ταινίες, κατάφερε να αφήσει το στίγμα της.

Ο ρόλος της “Πάστα Φλώρας” στην ταινία “Μια τρελή τρελή οικογένεια” έχει μείνει στην ιστορία και δικαιολογημένα τον έχει λατρέψει το κοινό, ακόμα και σήμερα.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Μαίρης Αρώνη, αυτής της μεγάλης θεατρίνας, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι της στο Καλαμάκι, τρία χρόνια πριν από τον θάνατό της.

“Η Μαίρη Αρώνη σε μια σπάνια φωτογραφία από το σπίτι της στο Καλαμάκι το 1989, τρία χρόνια πριν τον χαμό της, όπου αποτυπώνεται για άλλη μία φορά η φινέτσα και η κλασική γοητεία της.

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός αποσύρεται οριστικά από την θεατρική σκηνή το 1982 με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Η χαρτοπαίχτρα” που ανεβαίνει στο Εθνικό και για την επόμενη δεκαετία ασχολείται ενεργά με το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα με την μεταφορά σημαντικών έργων ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Τρία από τα έργα τα οποία θα αποδώσει ραδιοφωνικά μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους είναι η “Σάρα Μπερνάρ” της Σαγκάν, η “Φιλουμένα Μαρτουράνο” του Ντε Φιλιππο και “Η Θεατρίνα” των Μομ και Μπόλτον. Στο τελευταίο όπως θα αναφέρει χαρακτηριστικά ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Μάριος Πλωρίτης: “Η Μαίρη Αρώνη ερμηνεύει με μοναδική μαεστρία τον κύριο ρόλο του έργου, αυτόν της ηθοποιού που χωρίς να παύει να είναι γυναίκα έξυπνη, χαριτωμένη και αλλοπρόσαλλη, είναι πάνω απ’ όλα ερωτευμένη με την ιδιότητα της και την Τέχνη που υπηρετεί”.

Η επιτυχημένη ενασχόληση της με το ραδιόφωνο αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της πολυτάλαντης προσωπικότητάς της και μια μεγάλη πρόκληση για την ίδια καθώς πρέπει με απόλυτη δεξιοτεχνία να μεταφέρει στον ακροατή μέσα από τον ήχο της φωνής και τις λέξεις του κειμένου, την εικόνα που εκείνη βλέπει και τα συναισθήματα που βιώνει με πάθος μέσα από τον ρόλο.

Η γλυκιά και ανεπανάληπτη “Πάστα Φλώρα” που κατάφερε με μόλις τέσσερις κινηματογραφικές συμμετοχές να λατρευτεί κυριολεκτικά από το κοινό, πραγματοποίησε και μια μεγαλειώδη θεατρική διαδρομή σαράντα επτά χρόνων με θηριώδεις ερμηνείες. Μέσα από το τεράστιο υποκριτικό της εκτόπισμα έδωσε ζωή σε ηρωίδες αρχαίου θεάτρου, Ελλήνων κλασικών συγγραφέων και μυθικές ηρωίδες του παγκόσμιου δραματολογίου. Μια αυθεντική θεατρίνα ξεχωριστής στόφας, σπάνιου καλλιτεχνικού ήθους και απαράμιλλης αρχοντικής παρουσίας”, γράφει ο Άρης Λουπάσης στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα