Μαίρη Αρώνη: Η αξέχαστη ηθοποιός όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Ποζάρει στο τιμόνι του αυτοκινήτου της στα τέλη της δεκαετίας του ’50

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία στην οποία η Μαίρη Αρώνη ποζάρει στο τιμόνι του αυτοκινήτου της στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Μαίρη Αρώνη απολαμβάνει τις βόλτες της στην θάλασσα τέλη της δεκαετίας του ’50 με το νέο της αυτοκίνητο την 4πορτη Alfa Romeo Giulietta 1300cc, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τορίνο το 1955 και έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Alfa Romeo.

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός υπήρξε λάτρης του αυτοκινήτου, της ταχύτητας και της συγκεκριμένης μάρκας και παρά το βαρύ επαγγελματικό της πρόγραμμα προσπαθούσε συχνά να ξεκλέβει χρόνο για να ταξιδεύει με το αυτοκίνητο και με αγαπημένους φίλους σε κοντινούς προορισμούς. Το 1962 είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που αγοράζει το νέο μοντέλο της φίρμας, την Sport Alfa Romeo Giulia 1600TI σε λευκό χρώμα, την οποία χρησιμοποιεί και για τα γυρίσματα της γνωστής κωμωδίας “Μικροί και μεγάλοι εν δράσει” όπου συμπρωταγωνιστεί με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η συγκεκριμένη ταινία και άλλες τρεις που ακολουθούν στην συνέχεια, την κάνουν ευρύτερα γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ελλάδα καθώς η μεγαλειώδης καλλιτεχνική διαδρομή της υπήρξε κυρίως θεατρική και το κοινό της επαρχίας δεν είχε την δυνατότητα να βιώσει ανεπανάληπτες στιγμές μέσα από την τεράστια υποκριτική της δεινότητα.

Ένα μεγαθήριο της τέχνης που έδωσε πνοή μέσα από τις ερμηνείες της σε μεγάλες ηρωίδες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, συνδυάζοντας μοναδικά το δραματικό με το κωμικό στοιχείο σε όλα τα είδη ρεπερτορίου από σύγχρονες ελληνικές κωμωδίες μέχρι γαλλικά μπουλβάρ και αρχαία τραγωδία. Εξίσου σημαντική υπήρξε και ως δασκάλα υποκριτικής, προκαλώντας κάθε φορά δέος στους μαθητές της, στους οποίους κατάφερε να “στοιχειώσει” με την καταλυτική της παρουσία και να καθορίσει σημαντικά την μετέπειτα καλλιτεχνική διαδρομή τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα