Lisa Lyon: Πέθανε στα 70 της η πρωτοπόρος του bodybuilding και η έμπνευση πίσω από την Elektra της Marvel
Credit: imdb.com - H Jennifer Garner στον ρόλο της Elektra στην ταινία του 2005

Η πρωτοπόρος του γυναικείου bodybuilding Lisa Lyon απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του στομάχου, σύμφωνα με το TMZ.

Η Lyon, η οποία πόζαρε και για το Playboy το 1980, νοσηλευόταν σε μονάδα φροντίδας στην κοιλάδα Σαν Φερνάντο στο Λος Άντζελες.

Είναι περισσότερο γνωστή ως bodybuilder, αλλά πιστεύεται επίσης ότι ενέπνευσε τον Frank Miller για τη δημιουργία του χαρακτήρα Elektra της Marvel Comics. Σημειώνεται ότι το 2005, η Jennifer Garner πρωταγωνίστησε στην ταινία δράσης “Ηλέκτρα”.

Η επίδραση της Lyon επεκτάθηκε ευρύτερα από τον κόσμο των κόμικς, καθώς έγραψε ένα βιβλίο για το bodybuilding “Lisa Lyon’s Body Magic” το 1980 και συνήψε φιλία με τον Arnold Schwarzenegger.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται από το TMZ να λέει ότι η Lyon “είναι η καλύτερη – την αγαπώ.”

Το 2000, μπήκε στο Διεθνές Hall of Fame του Fitness και του Bodybuilding και, σύμφωνα με το GreatestPhysiques.Com, περιγράφεται ως “μια γυναίκα-ακτιβίστρια των μέσων ενημέρωσης για λογαριασμό του αθλήματος και της ανύψωσης του bodybuilding στο επίπεδο της καλής τέχνης”.

Η Lyon έκανε επίσης μοντέλο για τον Robert Mapplethorpe – φωτογράφο που είναι περισσότερο γνωστός για τη φωτογράφηση του καλλιτέχνη Andy Warhol – καθώς και για τον Helmut Newton και τον Joel-Peter Witkin.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα