Κώστας Καζάκος: Με την Τζένη Καρέζη σε μια σπάνια φωτογραφία το 1978

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο σπουδαίος ηθοποιός ποζάρει με την Τζένη Καρέζη στις πρόβες του θεατρικού έργου “Πολίτες Β κατηγορίας” του Brian Friel που ανέβασαν στις 17 Νοεμβρίου του 1978. 

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και σε όλο το πανελλήνιο σκόρπισε η είδηση του χαμού του ηθοποιού Κώστα Καζάκου. Ένας μεγάλος θεατράνθρωπος και ένας ταπεινός εργάτης της τέχνης που κατάφερε να πραγματοποιήσει μια μακρόχρονη και λαμπρή καριέρα στον κιν/φο και μια πορεία 65 ετών στο σανίδι σε δυνατές ερμηνείες ρεπερτορίου, εμβαθύνοντας με απόλυτη μαεστρία και δεξιοτεχνία κάθε φορά στους ρόλους για να αποδώσει το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Από το 1967 και για τα επόμενα εικοσιπέντε χρόνια σε μια κοινή προσωπική και επαγγελματική πορεία ζωής με την Τζένη Καρέζη θα βιώσουν την απόλυτη ευτυχία, ερμηνεύοντας στην σκηνή με κάθε κύτταρο τους και όλη την δύναμη της ψυχής τους, προσφέροντας στο κοινό στιγμές σπάνιας υποκριτικής. Στην σπάνια αυτή φωτογραφία με τον φακό του Παναγιώτη Δεληκάρη, βρίσκονται στις πρόβες του θεατρικού έργου “Πολίτες Β κατηγορίας” του Brian Friel που ανεβάζουν στις 17 Νοεμβρίου του 1978. Με την συγκεκριμένη παράσταση εγκαινιάζουν την νέα θεατρική τους στέγη το “Αθήναιον” (μετέπειτα “Τζένη Καρέζη”) το οποίο τους γεμίζει απέραντη χαρά καθώς για τα επόμενα δεκατρία χρόνια εκπληρώνουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα με ονειρεμένες παραστάσεις δικής τους επιλογής και τεράστιας απήχησης από το κοινό. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, αισθάνονται σαν παιδιά καθώς το θέατρο είναι σαν σχολείο και μέσα στην αντιπνευματικότητα των καιρών το πιο παρήγορο πράγμα για αυτούς είναι ότι το ελληνικό κοινό αποτελεί το πιο θεατρόφιλο κοινό στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ένα θέατρο ακόμη και το χειρότερο είναι μια εστία αντίστασης στην κακογουστιά και την αλλοτρίωση και η ευθύνη για όσους το αντιλαμβάνονται είναι μεγάλη όπως και των ίδιων επιλέγοντας έργα με περιεχόμενο, ποιότητα και συνέπεια, ξεκινώντας στο νέο θεατρικό τους απόκτημα με το συγκεκριμένο έργο. Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια το αγαπημένο ζευγάρι συναντιέται και πάλι στην γειτονιά των αγγέλων για να περάσει πλέον στην σφαίρα του μύθου και για πάντα στην καρδιά

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα