Kevin Spacey: Αθώος για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων – Ξέσπασε σε κλάματα
Credit: Kevin Spacey/Facebook

O Kevin Spacey κρίθηκε αθώος για τις εννέα κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής επαφής δίχως συναίνεση που αντιμετώπιζε από τέσσερις άνδρες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου Southwark Crown στο Λονδίνο. Ο διάσημος ηθοποιός στεκόταν στο εδώλιο του δικαστηρίου, ακούγοντας την ανάγνωση των ετυμηγοριών. Όταν άκουσε τον πρόεδρο να λέει εννέα φορές «αθώος», ξέσπασε σε κλάματα. Στη συνέχεια αγκάλιασε τον επικεφαλής και τη νομική του ομάδα και ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου.

Ο 63χρονος σταρ, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων ανδρών, υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς αστέρες του Χόλιγουντ, αλλά λόγω των κατηγοριών του εναντίον του απομακρύνθηκε από την ταινία House Of Cards.

Να σημειωθεί ότι έχει βραβευτεί με δύο Όσκαρ, το 1996 στην ταινία «The Usual Suspects» και το 2000 για την ερμηνεία του στην ταινία «American Beauty». Ήταν, επίσης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 2004 έως το 2015 στο θέατρο «The Old Vic» του Λονδίνου.

Τον περασμένο Οκτώβριο δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο Αμερικανός ηθοποιός δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Anthony Rapp, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος. Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα