Καιρός για… σκουφί και γάντια – Πού θα χιονίσει από τα μεσάνυχτα
Καιρός με χιόνι και κρύο
Credit: 123RF

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Καιρός να βγάλετε το σκουφί και τα ζεστά σας γάντια από την ντουλάπα καθώς το κρύο είναι τσουχτερό.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αύριο Σάββατο 13/12, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες αύριο αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Επιπλέον, θα σημειωθούν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους αύριο να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς Κελσίου, και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα