Jack Sonni: Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Dire Straits στα 68 του
Credit: Dire Straits/Twitter

Ο Jack Sonnie, κιθαρίστας των Dire Straits, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Ο θάνατος του Sonni ανακοινώθηκε με μια συγκινητική ανάρτηση του συγκροτήματος που αναρτήθηκε στα social media.

Ο Sonni ήταν γνωστός ως “ο άλλος κιθαρίστας” κατά τη διάρκεια της περιόδου Brothers in Arms του συγκροτήματος.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο Sonni εργαζόταν στο διάσημο κατάστημα κιθάρας Rudy’s Music Stop της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970, όταν γνώρισε για πρώτη φορά τους συνιδρυτές των Dire Straits, David και Mark Knopfler.

Γεννημένος στην Ιντιάνα της Πενσυλβάνια, μετά τη συνεργασία του με τους Dire Straits, ο Jack συνέβαλε σε μια σειρά από έργα άλλων μουσικών, αλλά τερμάτισε την επαγγελματική του μουσική καριέρα όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες του το 1988.

Ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ, αρχικά στη Seymour Duncan και στη συνέχεια στη Rivera Guitar Amplifiers, ενώ αρκετά χρόνια ήταν διευθυντής επικοινωνίας μάρκετινγκ στη Line 6, έναν κατασκευαστή προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας για μουσικούς.

Το 2001, έγινε αντιπρόεδρος επικοινωνιακού μάρκετινγκ για το Guitar Center. Το καλοκαίρι του 2006, ο Sonni άφησε το Guitar Center για να γράψει βιβλία, μετακομίζοντας στο San Jose del Cabo και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια.

Υπήρξε συγγραφέας και έγινε διευθυντής του House Manager στο Noepe Center for Literary Arts στο Martha’s Vineyard έως το κλείσιμό του το 2017.

Είχε επίσης επιστρέψει στη μουσική και έπαιζε σε τακτική βάση με το συγκρότημά του, The Leisure Class.

Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook κοινοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου, λέγοντας στους ακολούθους του ότι έκανε ένα διάλειμμα για να επικεντρωθεί στη συγγραφή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα