Isabelle Adjani: Η δίκη της για ύποπτη φοροδιαφυγή, συνεχίστηκε ερήμην της
Photo by Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Η 68χρονη ηθοποιός είχε μπει στο στόχαστρο έρευνας των γαλλικών αρχών από το 2016, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Panama Papers.

Σήμερα, μετά από μισή ώρα συζήτησης, το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε το αίτημα για αναβολή της δίκης της ηθοποιού Isabelle Adjani, ύποπτης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο αποφάσισε να κρίνει την υπόθεση ερήμην της. Η ηθοποιός κατηγορείται ότι απέκρυψε μια δωρεά δανείου το 2013 και ότι είχε εικονική κατοικία στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, κάτι που αμφισβητεί σθεναρά.

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, η υπεράσπισή της ζήτησε αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η Isabelle Adjani, που βρίσκεται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάσχει από «οξεία παθολογία ασύμβατη με τις πτήσεις». Επίσης οι δικηγόροι δικαιολόγησαν ότι δεν κατάφερε να έρθει να καταθέσει ο Mamadou Diagna NDiaye ο οποίος είναι ο δανειστής των χρημάτων προς την ηθοποιό, άρα αποτελεί για το δικαστήριο τον βασικό μάρτυρα.

Η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία (PNF) αντιτάχθηκε στο αίτημα, θεωρώντας το ιατρικό πιστοποιητικό «μη λεπτομερές». «Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως η κα Ατζανί δεν σκόπευε πραγματικά να είναι παρούσα», είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος πρόσθεσε για τον βασικό μάρτυρα πως… ‘η μαρτυρία του κ. Ndiaye είχε ήδη «συλλεχθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας.’ Μετά από μισή ώρα συζήτησης, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Υποψίες για συγκαλυμμένη δωρεά και πλασματική κατοικία στην Πορτογαλία

Ιδιαίτερα γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες The killerous summer (1983), Camille Claudel (1988), Queen Margot (1994) ή πιο πρόσφατα Masquerade (2022), η 68χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια θεωρείται ύποπτη για δωρεά 2 εκατ. ευρώ ως δάνειο, που θα της επέτρεπε να αποφύγει 1,2 εκατ. ευρώ σε φόρους. Το ποσό αυτό του μεταφέρθηκε από τον Mamadou Diagna NDiaye, έναν ισχυρό Σενεγαλέζο επιχειρηματία, πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Σενεγάλης και μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι είναι φίλος, νονός του γιου της (του παιδιού που έχει με τον Daniel Day-Lewis) και ότι το δάνειο ήταν κανονικά καταχωρημένο στην εφορία.

Κατηγορείται επίσης ότι διέμενε εικονικά στην Πορτογαλία, αποφεύγοντας έτσι φόρο εισοδήματος 236.000 ευρώ και ότι μετέφερε το ποσό των 119.000 ευρώ μέσω «αδήλωτου αμερικανικού τραπεζικού λογαριασμού».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα