Η Virgin Atlantic αλλάζει τα δεδομένα… – Επιτρέπει στους άνδρες πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας να φορούν φούστες

Για την ενιαία πολιτική της ενημέρωσε η Virgin Atlantic, η οποία σκοπεύει να καταργήσει τις απαιτήσεις ένδυσης ανάλογα με το φύλο και να εισάγει διακριτικά αντωνυμίας σε μια προσπάθεια να επιτρέψει στο προσωπικό να “φορέσει στολές που εκφράζουν την πραγματική τους ταυτότητα”.

Το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος καμπίνας και των πιλότων, αλλά και του προσωπικού εδάφους, θα μπορεί να επιλέξει ποια στολή θα φορέσει: την επιλογή “κόκκινη” της εταιρείας, που στο παρελθόν φορούσαν πιο συχνά γυναίκες αεροσυνοδοί, ή την επιλογή “μπορντό”, που φορούσαν στο παρελθόν άνδρες αεροσυνοδοί.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπεται στους άνδρες να φορούν φούστες και στις γυναίκες να φορούν παντελόνια, σύμφωνα με την νέα πολιτική ισότητας για την ταυτότητα φύλου που παρουσίασε η εταιρεία στην προσπάθεια να ενισχύσει την καμπάνια της κατά των αποκλεισμών. Όπως σημειώνεται στις αναρτήσεις στα social media: “Αλλάξαμε τους κανόνες της στολής μας για να δώσουμε στο πλήρωμα, στους πιλότους και το προσωπικό εδάφους τη δυνατότητα να επιλέξουν ποια από τις εμβληματικές στολές μας, σχεδιασμένες από τη Vivienne Westwood, τους αντιπροσωπεύουν καλύτερα”.

Παράλληλα, θα προσφέρονται κονκάρδες στις οποίες θα αναγράφονται αντωνυμίες, με τις οποίες το προσωπικό και οι πελάτες θα δείχνουν με ποια αντωνυμία επιθυμούν να αναφέρονται. Οι κονκάρδες είναι διαθέσιμες από σήμερα και μπορεί να τις ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο check-in.

Η Virgin περιγράφει τη σημερινή ανακοίνωση ως μέρος “μιας συνεχούς προσπάθειας για την υπεράσπιση της ατομικότητας των ανθρώπων και των πελατών της”, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους πελάτες να επιλέγουν τους δείκτες ουδέτερου φύλου “Mx”, “U” ή “X” κατά την κράτηση των πτήσεων τους. Ο Mx είναι ένας αγγλόφωνος νεολογισμός, που δεν υποδηλώνει φύλο.

Η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή την καθιστά “την πιο περιεκτική αεροπορική εταιρεία στον ουρανό”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα