Η Marilyn Monroe γίνεται μέρος του #MeToo και συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις γύρω από το όνομά της
Photo by Baron/Hulton Archive/Getty Images

Την 1η Ιουνίου θα έκλεινε τα 95. Η Marilyn Monroe πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της συνεχίζει να δημιουργεί συζητήσεις. Άραγε πως θα αντιδρούσε η ίδια σήμερα στην ιδέα το 26 μέτρων της άγαλμα – με την φούστα της να ανεμίζει παιχνιδιάρικα πάνω από έναν αεραγωγό εκθέτοντας τα εσώρουχά της σε κοινή θέα – να καλωσορίζει τους επισκέπτες έξω από το Μουσείο Τέχνης του Palm Springs στην Καλιφόρνια;

Photo by Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Image

Η Norma Jeane Mortenson, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν αδιαμφισβήτητα σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ’50. Από τότε μέχρι και τις μέρες μας οι αλλαγές για την ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων μπορεί να μην είναι τρομερές, αλλά το κίνημα #MeToo βάζει σταδιακά το λιθαράκι του για την αφύπνιση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι το #MeTooMarilyn έχει συγκεντρώσει περίπου 50.000 υπογραφές που αντιτίθενται στην τοποθέτηση του υπερσεξιστικού αγάλματος, ζητώντας από την διοίκηση του Palm Springs να βρει άλλον τρόπο να τιμήσει την Marilyn.

The Seven Year Itch/gettyimages

Δεν υπάρχει άλλωστε απόδειξη ότι η Monroe ανακαλύφθηκε στο Palm Springs Racquet Club που άνοιξε το 1934 ή ακόμα και ότι είχε ένα σπίτι στην πόλη, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι προκειμένου η θρυλική ηθοποιός να γίνει η… μασκότ της περιοχής. Δηλαδή μια ομάδα από τοπικούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, που αγόρασαν το άγαλμα για 1 εκ. δολάρια με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Σχεδιασμένο από τον Seward Johnson το 2011 με την εικονική μορφή της Monroe από τα «Επτά χρόνια φαγούρα», το άγαλμα ταξίδεψε σε πολλές τοποθεσίες. Είχε προγραμματιστεί να εγκατασταθεί μπροστά από το μουσείο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Πλέον μια αγωγή που ασκήθηκε από κατοίκους μπλοκάρει προς το παρόν την τοποθέτησή του.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε ξανά στο Palm Springs το 2013 έξω από εμπορικό κέντρο/Photo by Gina Ferazzi/Los Angeles Times via Getty Images

Η πλευρά της αθώας και ποθητής femme fatale με τις sexy καμπύλες, εκφράστηκε με τον πειστικότερο τρόπο από την Marilyn Monroe σε ταινίες όπως «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», «Επτά χρόνια φαγούρα» και «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Η προσωπική της ζωή ταραχώδης. Ο θάνατός της τον Αύγουστο του 1962, παραμένει μυστήριο. Αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών με τις θεωρίες συνομωσίας να μην έχουν τέλος.

Photo by Baron/Hulton Archive/Getty Images

Η Marilyn ακόμη και σήμερα συνεχίζει να υπάρχει ως ερωτική υπόσχεση. Τι και αν ήταν ειλικρινής. Ως… διδυμάκι θεωρούνταν, παρεξηγημένα, και διπρόσωπη. «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κορόιδευα κανέναν. Πάντα άφηνα τους άντρες να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους» συνήθιζε να λέει. Μάλλον ήρθε η ώρα να την πιστέψουμε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα