Η Αψίδα του Θριάμβου τυλίχτηκε με ύφασμα, σε ένα έργο φόρο τιμής στους Christo και Jeanne Claude

instagram/@arcdetriomphe_paris

Η Αψίδα του Θριάμβου, το σύμβολο του γαλλικής πρωτεύουσας, τυλίχτηκε με ύφασμα, κάνοντας έτσι πραγματικότητα ένα έργο που οι δημιουργοί του Christo και Jeanne Claude εμπνεύστηκαν το 1961.

Erdem: H συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2022 εμπνέεται από style icons του 19ου και 20ού αιώνα


Το έργο ονομάζεται “Arc de Triomphe, Wrapped” και η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ το έργο θα αρχίσει να αφαιρείται στις 3 Οκτωβρίου και αναμένεται να διαλυθεί πλήρως έως τις 10 Νοεμβρίου. Η εγκατάσταση του θεαματικού έργου, που περιλάμβανε την περιτύλιξη του περίφημου μνημείου του Παρισιού σε περίπου 25.000 τετραγωνικά μέτρα από ασημί μπλε ύφασμα πολυπροπυλενίου και 3.000 μέτρα ανακυκλώσιμου κόκκινου σχοινιού πολυπροπυλενίου, έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο.


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το μνημειώδες έργο, λέγοντας: «Αυτό είναι το επίτευγμα ενός ονείρου 60 ετών, ένα τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα», αναφερόμενος φυσικά στους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στο Παρίσι των 60s, και οραματίστηκαν ήδη από τότε το εκπληκτικό αυτό δημιούργημα. Δυστυχώς, και οι δύο καλλιτέχνες δεν βρίσκονται πια στην ζωή, με την Jeanne Claude να έχει φύγει από κοντά μας το 2009, ενώ ο Christo μόλις πριν έναν χρόνο, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει αυτό το έργο ζωής.


Όσοι τυχεροί βρεθούν στα Ηλύσια Πεδία μπορούν να θαυμάσουν το έργο, να αγγίξουν το ύφασμα αλλά και να ανέβουν σε ύψος 50 μέτρων, στην κορυφή του μνημείου, απολαμβάνοντας την θέα του Παρισιού.