Glynis Johns: Πέθανε στα 100 της η σταρ της Mary Poppins 
Η Glynis Johns και ο David Tomlinson στη Mary Poppins
Credit: Glynis Johns and David Tomlinson in Mary Poppins /imdb.com

Στα 100 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Glynis Johns, ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία “Mary Poppins”.

Η Glynis Johns ήταν υποψήφια για Όσκαρ και βραβευμένη με Tony ηθοποιός. Συμπρωταγωνίστησε με την Julie Andrews στην κλασική ταινία Mary Poppins του 1964 και έπαιζε τον ρόλο της Winifred Banks.

Ο μάνατζέρ της, Mitch Clem δήλωσε στο Variety ότι η Johns πέθανε την Πέμπτη σε ένα ίδρυμα υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια.

“Θρηνούμε το τέλος της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ”

Η Glynis τροφοδοτούσε τη ζωή της με ευφυΐα, ευστροφία και αγάπη για την ερμηνεία, επηρεάζοντας εκατομμύρια ζωές”, ανέφερε ο Clem σε δήλωσή του. “Μπήκε στη ζωή μου νωρίς στην καριέρα μου και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για το πώς να πλοηγείσαι σε αυτή τη βιομηχανία με χάρη, τάξη και αλήθεια. Τη δική σας αλήθεια. Το φως της έλαμψε πολύ έντονα για 100 χρόνια” έγραψε στη δήλωσή του ο Clem.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα είναι μια ζοφερή μέρα για το Χόλιγουντ. Δεν θρηνούμε μόνο τον θάνατο της αγαπημένης μας Glynis, αλλά θρηνούμε και το τέλος της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ”.

H λαμπερή καριέρα της Johns

Ένα προφίλ της Johns το 1963 στην εφημερίδα Desert Sun την περιέγραφε ως “τέταρτη γενιά μιας θεατρικής οικογένειας” και ανέφερε ότι έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο σε ηλικία μόλις τριών εβδομάδων. Oι γονείς της την έφεραν στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης “για να την παρουσιάσουν στο πρώτο της κοινό”.

Έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη σε ηλικία 13 ετών στην ταινία South Riding του 1938. Είχε 91 κινηματογραφικές συμμετοχές σε μια καριέρα έξι δεκαετιών, σύμφωνα με τη σελίδα της στο IMDb. Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας το 1961 για την ταινία The Sundowners.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, η Johns πρωταγωνίστησε ως κυρία Banks στην ταινία Mary Poppins. Συμπρωταγωνίστησε δίπλα στους Andrews, Dick Van Dyke και David Tomlinson στο κλασικό έργο της Disney. Η Johns αρχικά πίστευε ότι είχε επιλεγεί ως Mary Poppins στην ταινία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Walt Disney να ζητήσει από την παραγωγή να γράψει ένα τραγούδι για τη Mrs. Banks. Από την προσπάθεια αυτή προέκυψε το τραγούδι της ταινίας “Sister Suffragette”, όπως ανέφερε το Variety.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα