George Tickner: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Journey στα 76 του – Άφησε το συγκρότημα για να γίνει γιατρός
Credit: Neal Schon/Facebook

Ο George Tickner, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Journey, πέθανε στα 76 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Neal Schon.

Ο Schon μοιράστηκε τη δυσάρεστη είδηση σε μια ανάρτηση στο Facebook μαζί με φωτογραφίες του Tickner, γράφοντας: “Journey Junkies, έχω κάποια πολύ θλιβερά νέα. Ο George Tickner, ο αρχικός κιθαρίστας των Journey και συνθέτης των τραγουδιών στα τρία πρώτα άλμπουμ τους, πέθανε. Ήταν 76 ετών. Ο Θεός μαζί σου, George… σε ευχαριστούμε για τη μουσική. Θα σου αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτήν τη σελίδα επ’ αόριστον.”

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και σε όλα τα πρώην και νυν μέλη της μπάντας”, συνέχισε. “Τόσο σπαρακτικό. Τόσο σπαρακτικό. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια ομαδική αγκαλιά, JJ’s!

Αναπαύσου εν ειρήνη, δρ George Tickner”, έγραψε ο Schon. “Θα μας λείψεις πάρα πολύ! Σ’ ευχαριστούμε για την ασύγκριτη συμβολή σου στα πρώτα χρόνια των Journey. Ο λόγος που έφυγε από τους Journey ήταν για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Stanford με πλήρη υποτροφία, κερδίζοντας το διδακτορικό του. Πέταξε ελεύθερα πάνω από τα αστέρια, κύριε”.

Κλείνοντας την ανάρτηση με μια αναφορά στον μάνατζερ της μπάντας των Journey, Herbie Herbert, ο Schon είπε: “Ο Herbie περιμένει να σε χαιρετήσει“.

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε.

Ο Tickner,που γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1946 στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα με τους Frumious Bandersnatch -ένα συγκρότημα που απέκτησε δημοτικότητα στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο- παίζοντας σε ένα φεστιβάλ που ονομαζόταν The Fantastic Flight of The Mystic Balloon στο Λαφαγιέτ στις 22 Ιουλίου 1967, σύμφωνα με το SK POP.

Το 1973, ο Tickner και ο Valory συνεργάστηκαν με το μέλος των Santana Gregg Rolie, τον μπασίστα Ross Valory και τον ντράμερ Prairie Prince – μαζί με τον Schon – για να σχηματίσουν τους Journey.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έδωσαν την πρώτη τους δημόσια συναυλία σε ένα κοινό 10.000 ατόμων στο Winterland Ballroom στο Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει το Variety.

Το progressive rock συγκρότημα θα εξελισσόταν αργότερα σε ένα από τα πιο επιτυχημένα pop-rock σχήματα της δεκαετίας του ’80.

Ο Tickner συνέβαλε ως συν-στιχουργός και μουσικός στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος το 1975 – το οποίο κατέκτησε το Νο. 138 των charts – καθώς και στο δεύτερο και τρίτο άλμπουμ τους, Look Into the Future και Next, με 25 χρυσά και πλατινένια άλμπουμ, μια 15 φορές πλατινένια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, πιστοποιημένη με διαμάντι RIAA, και κλασικές επιτυχίες όπως τα “Don’t Stop Believin'” και “Any Way You Want It”, σύμφωνα με το Variety.

Ο Tickner εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1977 για να ακολουθήσει καριέρα στην ιατρική -πήρε διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ- και έχτισε ένα στούντιο ηχογράφησης με την ονομασία Hive μαζί με τον Valory, σύμφωνα με το Ultimate Classic Rock.

Το 2005, ο Tickner επανενώθηκε με τους Journey για την ένταξή τους στο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα