Εύα Καϊλή: Οι πρώτες δηλώσεις της μετά την αποφυλάκισή της
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή χαμογελά στο πίσω μέρος ενός οχήματος καθώς αυτό βγαίνει από τη φυλακή Χάρεν, βόρεια των Βρυξελλών, στις 14 Απριλίου 2023, μετά την αποφυλάκισή της. Η Εύα Καϊλή ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιόλι για επιτήρηση, μετά τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου. Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images

Στο σπίτι της έφτασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή της σήμερα από τις φυλακές του Χάρεν.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Οι δημοσιογράφοι την περιμέναν έξω από το σπίτι της, περιμένοντας ένα πλάνο και τις πρώτες δηλώσεις της.  «Σας ευχαριστώ πολύ. Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι ξανά κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», είπε χαμογελαστή η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε, αμέσως μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν.

“Είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα.”

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν και ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια βγήκε από το γκαράζ. Σε αυτό επέβαινε η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Θα μείνει στο ίδιο σπίτι, όπου διέμενε και πριν από την προφυλάκισή της. Η διαφορά είναι πως θα είναι μόνη της, χωρίς τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι». «Αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή», δήλωσε χθες ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση έχουν αφεθεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Πηγή: enikos

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα