Επικαιροποιημένα εμβόλια για τις μεταλλάξεις της Όμικρον – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Εντός του Αυγούστου θα δοθεί η έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού που θα περιλαμβάνουν τις παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «τα συγκεκριμένα εμβόλια θα προστατεύουν από νόσηση και βαριά νόσηση αλλά και από την μόλυνση». Μάλιστα επισήμανε ότι για αυτό τον λόγο η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

A doctor in a white uniform holds a sheet of paper with the text of the new variant covid virus Omicron, yellow background

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα βγουν στην αγορά εμβόλια σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας ο υπουργός υγείας ανέφερε  ότι το κύμα του κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε κάμψη ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

«Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα