Emmanuel Macron: Αυξάνονται οι εικασίες ότι είναι σε κατάθλιψη
New Statesman

Ο Γάλλος Πρόεδρος λέγεται ότι υποφέρει από ψυχολογική και σωματική εξάντληση και εμφανίζεται με συμπτώματα κατάθλιψης. Είναι αντιμέτωπος μιας δεύτερης θητείας και επικεφαλής μιας ολοένα και πιο διχασμένης χώρας μετά και από την απώλεια της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας στις 20 Ιουνίου – την οποία απολάμβανε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Emmanuel ακούγεται να αναστενάζει μπροστά στους συντρόφους του, λέγοντας «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά από μια μακρά και σκληρή προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με τη Le Monde, με φίλους να τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο», «απών» και «στάσιμο».

Ο 44χρονος Macron επανεξελέγη πρόεδρος τον Απρίλιο ωστόσο η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε ότι έχασε την «ενέργεια, την δυναμική και τη διαύγειά του» και ότι τον ταλαιπωρούν «μετεκλογικές μελαγχολίες».

nytimes

Η μεγάλη ανταγωνίστρια του στις εκλογές Marine Le Pen είπε στους The Times:

«Έχω την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει», μιλώντας για το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο.

Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχασαν τις έδρες τους στις εκλογές και θα πρέπει να αντικατασταθούν σε ανασχηματισμό που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Η Brigitte Bourguignon, Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας, θα πρέπει πλέον να αντικατασταθεί από μια θέση κλειδί, με τα κρούσματα του Covid-19 να είναι και πάλι σε ανοδική πορεία.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Elisabeth Borne αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης τη Δευτέρα, που μάλλον θα είναι… νέος πονοκέφαλος για τον Emmanuel.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα