Ελληνική Ιβηρία: Ημερίδα αρχαιολογίας σχετικά με τις ισπανικές έρευνες για τον αρχαιοελληνικό κόσμο
Iberia Helénica

Μια ημερίδα αρχαιολογίας διοργανώνεται στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα σχετικά με τις ισπανικές έρευνες για τον αρχαιοελληνικό κόσμο.

Είναι γνωστό το ελληνικό παρελθόν στην Ιβηρική Χερσόνησο, τόσο μέσω του εμπορίου προϊόντων που μεταφέρονταν με πλοία από τη Μεσόγειο, όσο και με τις αποικίες που εγκαθίδρυσαν οι Έλληνες στα παράλια και το εσωτερικό.

Στην ημερίδα αυτή, που διοργανώνεται στις 3 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο στο Instituto Cervantes, νέοι Ισπανοί ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, θα παρουσιάσουν στα αγγλικά τα αποτελέσματα των ερευνών τους πάνω σε διάφορους θεματικούς τομείς της ιστορίας.

Iberia Helénica

Πρόκειται για μια ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες επιστημονικές εργασίες σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Αυτές οι έρευνες καλύπτουν διάφορους θεματικούς τομείς, μεταξύ των οποίων τα αρχαϊκά και κλασικά αγάλματα, η παραγωγή και διανομή αττικών κεραμικών, οι εμπορικές οδοί στη Μεσόγειο και οι θρησκευτικές δοξασίες της κλασικής και ελληνιστικής εποχής. Γίνεται, έτσι, μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι νέες προοπτικές που αναπτύσσονται από την ισπανική πανεπιστημιακή κοινότητα στον τομέα των κλασικών σπουδών. 

Τετάρτη, 3 Απριλίου, 15.00-19.00

Είσοδος ελεύθερη.

Instituto Cervantes de Atenas, Σκουφά 31

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα