Ειρήνη Παππά: Η αξέχαστη ηθοποιός με τον θρυλικό Kirk Douglas σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “The Brotherhood” το 1968

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η αξέχαστη Ειρήνη Παππά ποζάρει με τον θρυλικό Kirk Douglas σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “The Brotherhood” το καλοκαίρι του 1968 στο Παλέρμο.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η αξέχαστη Ειρήνη Παππά με τον χρυσό αστέρα του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας το καλοκαίρι του 1968 στο Παλέρμο της Ιταλίας σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας “The Brotherhood” (Σάντα Μάμα) η οποία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στους κιν/φους τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται στον κόσμο του εγκλήματος και της μαφίας και παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη επιτυχία προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό από την παρουσία των δύο μεγάλων ηθοποιών για τους οποίους ο τύπος της εποχής χύνει άφθονο μελάνι με αναφορές ότι εκείνος είναι ερωτευμένος μαζί της.

Μια παραγωγή της εταιρείας Paramount η οποία την συγκεκριμένη περίοδο αγοράζει και τα δικαιώματα του μπεστ σέλερ “Ο Νονός” του Μάριο Πούτζο, με στόχο την μεταφορά του στο σινεμά παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους καθώς το “Σάντα Μάμα” με το ίδιο θέμα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Ο Αμερικανός συγγραφέας ιταλικής καταγωγής, εμπνέεται τους χαρακτήρες από την δράση πραγματικών μαφιόζων και δημιουργεί την θρυλική οικογένεια Κορλεόνε που μεταναστεύει από την Ιταλία στην Νέα Υόρκη και γίνεται σύντομα κυρίαρχη στην ιταλική μαφία. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο σημαντικός Φράνσις Φορντ Κόπολα και στους πρώτους ρόλους οι Μάρλον Μπράντο και Αλ Πατσίνο, με το αποτέλεσμα να είναι απλά αριστουργηματικό.

Ο “Νονός” κάνει θριαμβευτική πρεμιέρα στις 14 Μαρτίου του 1972 αποτελώντας μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών με 3 βραβεία Όσκαρ, 5 χρυσές σφαίρες και ένα βραβείο Γκράμι. Δύο χρόνια αργότερα ακολουθεί με την ίδια επιτυχία το δεύτερο μέρος της ταινίας που αποτελεί το μεγαλύτερο σίκουελ στην ιστορία του σινεμά με τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, κερδίζοντας βραβείο καλύτερης ταινίας και το 1990 το τρίτο και τελευταίο και πάλι με τον Αλ Πατσίνο καθώς και τον Άντι Γκαρσία.

Όσα χρόνια και να περάσουν ο “Νονός” θα συνεχίσει να αποτελεί μια ταινία “ορόσημο” και σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της παγκόσμιας έβδομης τέχνης που κατάφερε να ορίσει εκ νέου το συγκεκριμένο είδος και να επηρεάσει όσο λίγες ταινίες τόσο κοινό και κριτικούς όσο και τους μετέπειτα δημιουργούς.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα