Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

H Δέσποινα Στυλιανοπούλου, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία όπου έφυγαν από τη ζωή σπουδαίοι καλλιτέχνες, φίλοι και συνάδελφοί της, μίλησε για τη ζωή και την καριέρα της, ενώ συγκλονίζει με την εξομολόγησή της για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, η ηθοποιός δήλωσε με ειλικρίνεια: “Το 1968 ήταν έτος ‘Στυλιανοπούλου’, έπαιξα 80 ταινίες. Δεν νομίζω να ζήλεψα κάποιον ρόλο που να ήθελα να παίξω εγώ και να μου τον πήραν. Όταν έβλεπα στο σενάριο ότι θα κάνω την υπηρέτρια, πήδαγα από τη χαρά μου… Όλα τα σενάρια είχαν δύο ρόλους, τη σέξι και την υπηρέτρια. Η λέξη σέξι σβηνόταν και έμενε με μια οξεία μεγάλη, η “υπηρέτρια”. Μου έδιναν να κάνω ρόλους σεξουαλικούς, να ξαπλώνω στο κρεβάτι και τους έλεγα, ο πατέρας μου με προόριζε για δικηγόρο. Ο πατερούλης μου ήταν εκπαιδευτικός. Δεν έβγαλα χρήματα. Δεν ήμουν αναγνωρισμένη πρωταγωνίστρια 100%, δεν είχαμε τις ευκολίες, την εποχή που μεσουρανούσαμε δεν είχαμε ούτε φορέματα, ούτε μακιγιέζ, ούτε μακιγιάζ“.

Για τη γνωριμία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, είπε ότι αυτό έγινε σε μια θεατρική παράσταση. “Με την Αλίκη δέσαμε μέσα από ένα έργο. Ήταν όταν είχα χάσει τη μητέρα μου και έβαφα το χολ στο σπίτι μωβ, πένθιμο. Χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Τάκης ο Μακρίδης. Μου λέει “Στυλιανοπούλου είσαι να παίξεις έναν ρόλο στο Ρεξ;”. Εκεί για πρώτη φορά είδα την Αλίκη να περνά από μια πόρτα στην άλλη. Και λέω “Στυλιανοπούλου πού πας;”…. Αργότερα, μου λέει η Αλίκη: “αχ βρε ψιψίνα μου, χάνεις τον ρόλο γιατί δεν είσαι σέξι”.

Και συνεχίζει: Την επομένη είχαμε γύρισμα με τον Σκαλενάκη, φοράω λοιπόν το ντεκολτέ μου και ακούω τον Σκαλενάκη να λέει “αυτή, αυτή είναι η ηθοποιός για τον ρόλο, όχι η άλλη που μου έφερες”… Και όταν πλησιάζω και βλέπει ότι ήμουν εγώ αυτή που απέρριψε, γυρνάει και λέει στην Αλίκη: “τι λάθη μπορεί να κάνουμε κι εμείς οι σκηνοθέτες.

Και πρόσθεσε: “Μετά απ’ αυτό το γεγονός, η Αλίκη με είχε συνέχεια κοντά της. Έμεινα κοντά της μέχρι την τελευταία στιγμή… Μου έδωσε το χέρι της, μου το έσφιξε και μου λέει “ψιψίνα, γιατί να πεθάνω; Θέλω να πάω στον Θεολόγο”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα