David Kirke: Πέθανε στα 78 του ο πρώτος άνθρωπος που έκανε bungee jumping στον κόσμο
Πλάνο από βίντεο Youtube/ITV News

Ο David Kirke, ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το πρώτο σύγχρονο bungee jump στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Kirke έγινε πασίγνωστος όταν πήδηξε από την κρεμαστή γέφυρα Clifton στο Μπρίστολ της Αγγλίας την 1η Απριλίου 1979. Για το άλμα φορούσε καπέλο και φράκο, ενώ κρατούσε ένα μπουκάλι σαμπάνια, ανέφεραν το BBC, ο Guardian και ο Independent.

Τρεις από τους φίλους του πήδηξαν στη συνέχεια από τη γέφυρα, σύμφωνα με τον Guardian και το BBC. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν από την αστυνομία για διατάραξη της κοινής ησυχίας και τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Στη συνέχεια, το “Dangerous Sports Club” πραγματοποίησε ακροβατικά με bungee jump στη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. Ακολούθησε άλλο ένα άλμα από την κρεμαστή γέφυρα Royal Gorge στο Κολοράντο, που προβλήθηκε στην τηλεόραση, σύμφωνα με τον Independent.

Για τη γένεση του “Dangerous Sports Club”, ο Kirke δήλωσε στο Vanity Fair το 2004: “Αυτό που μισούσαμε ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα επίσημα αθλήματα είχαν όλους αυτούς τους μικρούς, σημαντικούς αστούς εκπαιδευτές που έλεγαν: Πρέπει να περάσεις από πενταμερείς εξετάσεις για να το κάνεις αυτό.”

Η ομάδα συνέχισε να πραγματοποιεί και άλλα εντυπωσιακά ακροβατικά. Μιλώντας στο BBC, η οικογένεια του Kirke τον αποκάλεσε “ελεύθερο πνεύμα” που “δεν θα άλλαζε ποτέ τη ζωή που ζούσε”. Πρόσθεσαν, “θα μας λείψει πολύ”.

Σύμφωνα με τον Guardian και το BBC, ο Kirke είπε ότι η “πραγματική ανταμοιβή” του bungee jumping ήταν ότι έκανε ανθρώπους που δεν θα συναντούσε ποτέ ευτυχισμένους και ότι τους είχε “δώσει διασκέδαση.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα