CoCo Lee: Νεκρή στα 48 της η φωνή της “Mulan” – Έδινε χρόνια μάχη με την κατάθλιψη
Credit: CoCo Lee/Facebook

Στα 48 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η CoCo Lee, η γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ τραγουδίστρια που “δάνεισε” τη φωνή της στην πριγκίπισσα της Disney “Mulan.”

Η τραγουδίστρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την Κυριακή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Το ιατρικό προσωπικό δεν κατάφερε να την επαναφέρει και η καλλιτέχνις πέθανε την Τετάρτη.

Οι μεγαλύτερες αδελφές της ανακοίνωσαν τη θλιβερή είδηση στα social media την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι είχε πεθάνει νωρίτερα μέσα στη μέρα. Σε δήλωση που ανέβασαν στο Facebook και το Instagram, εξήγησαν ότι η CoCo έδινε μάχη με την κατάθλιψη για αρκετά χρόνια.

Με μεγάλη θλίψη, είμαστε εδώ [για να] ανακοινώσουμε τα πιο συγκλονιστικά νέα: Η CoCo έπασχε από κατάθλιψη εδώ και μερικά χρόνια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραστικά τους τελευταίους μήνες”, έγραψαν οι αδελφές. “Παρ’ όλο που η CoCo αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς αυτός ο δαίμονας μέσα της πήρε το πάνω χέρι.”

Στις 2 Ιουλίου, [επιχείρησε] να αυτοκτονήσει στο σπίτι της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες της ομάδας του νοσοκομείου να τη διασώσει και να τη θεραπεύσει από το κώμα, τελικά απεβίωσε στις 5 Ιουλίου.”

Γνωστή popstar στην Ασία, η CoCo γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Υπέγραψε με τη Sony Music Entertainment το 1996 και το ντεμπούτο άλμπουμ της CoCo Lee έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς στην Ασία, σύμφωνα με το Reuters.

Ξεκίνησε ως τραγουδίστρια της Mandopop, αλλά αργότερα κυκλοφόρησε άλμπουμ στα καντονέζικα και τα αγγλικά. Το single της “Do You Want My Love” μπήκε στα αμερικανικά μουσικά charts και κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλικό άλμπουμ το 1999, με τίτλο Just No Other Way.

Το τραγούδι της “A Love Before Time” από την επιτυχημένη ταινία Crouching Tiger, Hidden Dragon ήταν υποψήφιο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι στα βραβεία Όσκαρ του 2001. Το τραγούδι ερμήνευσε ζωντανά στην τελετή εκείνης της χρονιάς.

Η ποπ σταρ έδωσε επίσης αξιοσημείωτα τη φωνή της γυναίκας πολεμίστριας Mulan στη μανδαρινική εκδοχή της ταινίας Mulan της Disney και τραγούδησε τη μανδαρινική εκδοχή του θεματικού τραγουδιού της ταινίας, “Reflection”. Εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Master of Everything και No Tobacco του Lee Xin.

Η CoCo ήταν παντρεμένη με τον Καναδό επιχειρηματία Bruce Rockowitz, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Li & Fung. Ήταν μητριά στις δύο κόρες του συζύγου της, αλλά η ίδια δεν είχε βιολογικά παιδιά.

Στο μήνυμά τους στο Instagram, οι αδελφές της CoCo σημείωσαν ότι το 2023 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο της καριέρας της στο τραγούδι.

Η CoCo είναι επίσης γνωστό ότι εργάστηκε ακούραστα για να ανοίξει έναν νέο κόσμο για τους Κινέζους τραγουδιστές στη διεθνή μουσική σκηνή και τα έδωσε όλα για να λάμψει για τους Κινέζους“, έγραψαν.

Ως οικογένεια της CoCo, είμαστε πολύ ευγνώμονες και έχουμε την τιμή να έχουμε μια τόσο εξαιρετική και ξεχωριστή αδελφή. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που μας έδωσε έναν τόσο ευγενικό άγγελο.”

Αφού ευχαρίστησαν το ιατρικό προσωπικό που φρόντισε την αδελφή τους τις τελευταίες ημέρες, η Carol και η Nancy ζήτησαν από τους θαυμαστές τους να διαδώσουν τη θετικότητα στον κόσμο προς τιμήν της CoCo.

Ελπίζουμε ότι όλοι όχι μόνο θα μας λείψει η CoCo, αλλά και ότι θα μοιραστούμε το λαμπερό χαμόγελό της, θα φερθούμε στους ανθρώπους με ειλικρίνεια και θα μεταδώσουμε καλοσύνη και αγάπη σε όλους γύρω μας και θα συνεχίσουμε την επιθυμία της CoCo να αφήσουμε όλους γύρω μας να νιώσουν την αγάπη και την ευτυχία της”, έγραψαν.

Παρόλο που η CoCo δεν μένει στον κόσμο για πολύ καιρό, οι ακτίνες του φωτός της θα διαρκέσουν για πάντα!“, κατέληξαν οι αδελφές της στο μήνυμά τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα