Burt Young: Πέθανε ο σταρ του Rocky στα 83 του – Το “αντίο” του Sylvester Stallone
Credit: Burt Young/Instagram

Ο Burt Young, γνωστός για τον ρόλο του ως Paulie Pennino στις έξι ταινίες “Rocky“, πέθανε σε ηλικία 83 ετών στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.

Ο θάνατος του ηθοποιού, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, επιβεβαιώθηκε από την κόρη του, Anne Morea Steingieser, στους New York Times. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Young είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα στο Χόλιγουντ και πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 160 κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα.

Προτού εμφανιστεί μπροστά στην κάμερα, είχε υπηρετήσει στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1957 έως το 1959.

Ένας από τους πρώτους του ρόλους ήταν το 1969, όταν πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά The Doctors, όπου έπαιξε έναν ρόλο μπάρμαν χωρίς να αναφερθεί στους τίτλους, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Burt στο IMDB.

Είναι επίσης γνωστός για τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως το Chinatown (1974) – με πρωταγωνιστές τον Jack Nicholson και τη Faye Dunaway – καθώς και το Once Upon A Time In America (1984).

Ο συμπρωταγωνιστής του Young στο Rocky, Sylvester Stallone, μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του αποχαιρετώντας τον φίλο και συνάδελφό του.

Ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία όπου πόζαραν οι δυο τους στα γυρίσματα της κλασικής ταινίας αι τη συνόδευσε με τη λεζάντα: “Στον αγαπημένο μου φίλο, BURT YOUNG, ήσουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα μας λείψεις πολύ σ’ εμένα και τον κόσμο… RIP”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα