Brett Tuggle: Πέθανε ο κιμπορντίστας των Fleetwood Mac και ιδρυτικό μέλος των The David Lee Roth Band
Scott Dudelson/Getty Images

Ο καταξιωμένος κιμπορντίστας Brett Tuggle έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Tuggle έκανε περιοδεία για 20 χρόνια με τους Fleetwood Mac και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των The David Lee Roth Band. ο Tuggle επίσης είχε βοηθήσει τον Roth να γράψει την επιτυχία του 1988 “Just Like Paradise”.

Ο Brett είχε συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες, όπως οι Rick Springfield, Jimmy Page, John Kay και Steppenwolf, τον Tommy Shaw των Stynx και τον Mitch Ryder. Έγινε κυρίως γνωστός ως ο κιμπορντίστας των Fleetwood Mac.

O Brett είχε μία κόρη τη Michelle κι έναν γιο, τον Matt. Είπαν στο Rolling Stone ότι η οικογένεια ήταν στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια της ασθένειάς του και πρόσθεσαν ότι ήταν υπέροχος πατέρας.

Ο μουσικός είχε γεννηθεί το 1952 στο Ντένβερ του Κολοράντο και σε νεαρή ηλικία είχε μάθει να παίζει πιάνο.

Το 1970 έκανε περιοδεία με τον Mitch Ryder και τους Detroit Wheels. Το 1971 έπαιξε κιθάρα στο άλμπουμ “Detroit”. Στη δεκαετία του 1980 άρχισε να συνεργάζεται με τον Springfield όταν η επιτυχία του Jessie’s Girl κατέκτησε τα chart. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 συνεργάστηκε με τον Roth στο δεύτερο άλμπουμ του Skyscraper και τη μεγαλύτερη επιτυχία του ως σόλο καλλιτέχνη, “Just Like Paradise”.

Στα 90s συνεργάστηκε με τους Jimmy Page και David Coverdale για τα άλμπουμ τους. Έγινε πασίγνωστος όταν άρχισε να συνεργάζεται το 1997 με τους Lindsey Buckingham, Christine McVie, John McVie και Stevie Nicks των Fleetwood Mac. Ανέλαβε τα καθήκοντα της McVie στα πλήκτρα όταν το 1998 εκείνη έφυγε από το συγκρότημα.

Η συνεργασία τους διήρκεσε έως το 2018 όταν του ζητήθηκε να φύγει από το συγκρότημα. Υπήρχε η φήμη ότι η Nicks δεν τον ήθελε πλέον στο συγκρότημα γιατί είχε στενή σχέση με τον πρώην της Buckingham.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα