Bob Dylan: Δύσκολες ώρες για τον θρύλο της folk – Θρηνεί για τον θάνατο του Robbie Robertson
Credit: Bob Dylan/Instagram

Ο Bob Dylan περνά δύσκολες ώρες μετά τον χαμό του πολύ καλού του φίλου, Robbie Robertson, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 80 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Ο Robertson, ο frontman του κλασικού ροκ συγκροτήματος The Band, είχε έναν επαγγελματικό και προσωπικό δεσμό με τον Dylan που κρατούσε περισσότερα από 50 χρόνια.

Όταν ο 82χρονος Dylan απέκτησε πιο ηλεκτρικό ήχο στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ήταν οι The Band που του στήριξαν στη σκηνή.

Κάποια στιγμή ο Robertson χρειάστηκε ακόμη και να σώσει τη ζωή του Dylan, όταν ο θρύλος της folk ήταν σχεδόν νεκρός για τον κόσμο έπειτα από κατάχρηση αμφεταμινών σε περιοδεία. Μάλιστα, παραλίγο να πνιγεί στην μπανιέρα, απ’ όπου τον τράβηξε την τελευταία στιγμή ο Robertson.

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Robertson, ο Dylan έκανε δήλωση στο Billboard όπου είπε: “Αυτά είναι σοκαριστικά νέα. Ο Robbie ήταν φίλος για μια ζωή. Ο θάνατός του αφήνει ένα κενό στον κόσμο.

Ο επί 34 χρόνια μάνατζερ του Robertson, Jared Levine, εξέδωσε δήλωση στο Variety, αποκαλύπτοντας ότι ο θάνατος του Robertson επήλθε έπειτα από μακρά ασθένεια. Πηγές ενημέρωσαν το TMZ ότι ο μουσικός υπέκυψε σε καρκίνο του προστάτη.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έγραψε για τους The Band είναι τα The Night They Drove Old Dixie Down, Up On Cripple Creek και The Weight.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα