Bill Cosby: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή από τραγουδίστρια που ισχυρίζεται ότι ο σταρ τη νάρκωσε και τη βίασε

Ο Bill Cosby είναι αντιμέτωπος με νέα αγωγή από μια τραγουδίστρια που ισχυρίζεται ότι ο κωμικός τη νάρκωσε και τη βίασε στο τέλος της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Adult Survivors Act και στα οποία είχε πρόσβαση το PEOPLE, η ενάγουσα Morganne Picard κατηγορεί τον 86χρονο Cosby ότι προσκάλεσε την επίδοξη μουσικό στο πλατό του The Cosby Show το 1987, όταν ισχυρίστηκε ότι “επέμενε και την ενθάρρυνε” να πιει ποτά που την έκαναν να αισθάνεται “εξαιρετικά μεθυσμένη” σε “πολλαπλές περιπτώσεις” μεταξύ τότε και του 1990.

Η Picard ισχυρίστηκε, επίσης, ότι λιποθύμησε και έπεσε θύμα βιασμού, αφού ήπιε ένα ποτό από τον Cosby στο σπίτι του και αργότερα ξύπνησε “γυμνή με πόνο στον κόλπο της” σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

“Σύμφωνα με πληροφορίες και πεποιθήσεις, όταν η Picard ήταν σωματικά ανίκανη από την άγνωστη ουσία που τη μέθυσε, ο Cosby την έγδυσε και τη βίασε, χωρίς τη συγκατάθεσή της και ενώ δεν είχε την ικανότητα να συναινέσει”, αναφέρεται στην αγωγή.

Το έγγραφο κατονομάζει επίσης τα Kaufman Astoria Studios, Astoria Studios LP II, την Carsey-Warner Company και την NBCUniversal ως κατηγορουμένους, καθώς “δεν διερεύνησαν, δεν επέπληξαν, δεν επέβλεψαν ούτε προσπάθησαν με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσουν τον Cosby από το να κακοποιεί σεξουαλικά, να επιτίθεται ή/και να κακοποιεί γυναίκες.”

Η Picard μηνύει συγκεκριμένα τον Cosby για ξυλοδαρμό, επίθεση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Η ίδια μηνύει τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για αμελή πρόσληψη και αμέλεια.

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε ότι αυτοί οι φερόμενοι ως αντιπερισπαστές είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν οικονομικά τους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του κ. Cosby”, δήλωσε στο PEOPLE ο Andrew Wyatt, εκπρόσωπος του κωμικού.

Ο Wyatt πρόσθεσε: “Ο κ. Cosby συνεχίζει να επικαλείται τα συνταγματικά του δικαιώματα δηλώνοντας “αθώος” και αρνούμενος σθεναρά όλες αυτές τις υποτιθέμενες κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του.”

Ο νόμος για τους ενήλικες επιζώντες δίνει στα ενήλικα θύματα ένα χρονικό περιθώριο ενός έτους για να μηνύσουν τους φερόμενους ως κακοποιούς για παλαιότερα σεξουαλικά εγκλήματα, ανεξάρτητα από την παραγραφή. Το περιθώριο ενός έτους για νέες αγωγές λήγει την Ημέρα των Ευχαριστιών 2024.

Ο Cosby είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση από περισσότερες από 60 γυναίκες το 2015, πολλές από τις οποίες ισχυρίστηκαν ότι τις νάρκωσε και τις βίασε. Η πρώτη δίκη του Cosby για σεξουαλική επίθεση, για την οποία δήλωσε αθώος, έληξε με κακοδικία το 2017, αφού οι ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Η Andrea Constand, η οποία υποστήριξε για πρώτη φορά το 2005 ότι ο Cosby τη βίασε ένα χρόνο πριν, κατέθεσε μήνυση το 2018. Ο Cosby κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών έως 10 ετών, ενώ του επιβλήθηκε επίσης να υποβληθεί σε διά βίου συμβουλευτική και να εμφανιστεί σε μητρώο σεξουαλικών παραβατών. Αφού εξέτισε δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο Cosby αφέθηκε ελεύθερος όταν η καταδίκη του ανατράπηκε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα