Βοτανική Μαγεία 5/21 – Aloe vatovavensis and Aloe

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα φυτά που υπάρχουν στη Γη. Ωστόσο, το 2020 και το 2021, περισσότερα από 360 νέα είδη φυτών, μανιταριών και άλλων ειδών μυκήτων, αναγνωρίστηκαν, ονομάστηκαν και καταχωρίστηκαν ενδελεχώς, από επιστήμονες των “Βασιλικών Βοτανικών Κήπων” Kew Gardens.

To θερμοκήπιο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew
Credit: Philippe Halle – France

Κάποια δε από τα νέα φυτά που βρέθηκαν “εκεί έξω” είναι όντως όμορφα: Όπως μια ορχιδέα “φάντασμα”, που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο -σχεδόν- σκοτάδι ή ένα  είδος σπάνιου μανιταριού, με “δόντια”. Η φετινή χρονιά μάλιστα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με την ανακάλυψη ενός τροπικού δέντρου που έλαβε το όνομα από τον σταρ Leonardo di Caprio.  Ας γνωρίσουμε, μαζί 1 (ένα) κάθε ημέρα, από τα 21 πιο πρόσφατα ευρήματα στον απέραντο, πολυποίκιλο και εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, βοτανικό κόσμο της γης μας.

5 – Aloe vatovavensis and Aloe

Το γένος της αλόης, από το οποίο το πιο διάσημο είδος είναι η ευρέως χρησιμοποιούμενη αλόη βέρα, περιέχει περισσότερα από 500 μεμονωμένα είδη. Δύο νέα, ανακαλύφθηκαν από τους επιστήμονες του Kew το 2020, η Aloe vatovavensis και η Aloe rakotonasoloi (στη φωτογραφία).

Σε αντίθεση με άλλα είδη αλόης που συνήθως αναπτύσσονται σε περιοχές με πολύ ηλιακό φως, αυτές οι δύο βρέθηκαν σε ένα τροπικό δάσος στην ανατολική Μαδαγασκάρη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα