Βοτανική Μαγεία 13/21 – Bulbophyllum cochinealloides

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα φυτά που υπάρχουν στη Γη. Ωστόσο, το 2020 και το 2021, περισσότερα από 360 νέα είδη φυτών, μανιταριών και άλλων ειδών μυκήτων, αναγνωρίστηκαν, ονομάστηκαν και καταχωρίστηκαν ενδελεχώς, από επιστήμονες των “Βασιλικών Βοτανικών Κήπων” Kew Gardens.

Βοτανικοί Κήποι Kew Gardens στο Richmond. Credit: Philippe Halle – France

Κάποια δε από τα νέα φυτά που βρέθηκαν “εκεί έξω” είναι όντως όμορφα: Όπως μια ορχιδέα “φάντασμα”, που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο -σχεδόν- σκοτάδι ή ένα  είδος σπάνιου μανιταριού, με “δόντια”. Η φετινή χρονιά μάλιστα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με την ανακάλυψη ενός τροπικού δέντρου που έλαβε το όνομα από τον σταρ Leonardo di Caprio.  Ας γνωρίσουμε, μαζί 1 (ένα) κάθε ημέρα, από τα 21 πιο πρόσφατα ευρήματα στον απέραντο, πολυποίκιλο και εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, βοτανικό κόσμο της γης μας.

13 – Bulbophyllum cochinealloides

Δυστυχώς το Aerangis bovicornu δεν υπήρξε το μόνο που εξαφανίστηκε λίγο μετά την ανακάλυψή του (12/21). Από τα 16 είδη ορχιδέας που ανακαλύφθηκαν από τους ερευνητές του Kew μέσα στο 2021, τρία είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται και το Bulbophyllum cochinealloides, μια ορχιδέα με γλυκιά ρόδινη απόχρωση, η οποία θεωρείται ότι δεν υφίσταται πλέον στη φύση -αν και υπάρχει ένα ζωντανό φυτό- προς το παρόν-σε ελεγχόμενη καλλιέργεια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα