Γαία: Η πιο θανατηφόρα γάτα του κόσμου – Ναι δεν αστειευόμαστε
Η μαυροπόδαρη γάτα με το όνομα Γαία είναι η πιο θανατηρόρα γάτα στον κόσμο
Credit: hoglezoo/Instagram

Όταν σκεφτόμαστε τρομακτικές άγριες γάτες… οι τίγρεις, τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις είναι συνήθως τα πρώτα είδη που έρχονται στο μυαλό. Όπως αποδεικνύεται όμως, η πιο επικίνδυνη γάτα δεν είναι και η μεγαλύτερη! Αλλά είναι πολύ χαριτωμένη. Ο ζωολογικός κήπος Hogle της Γιούτα παρουσίασε μια μαυροπόδαρη γάτα 8 μηνών, η οποία έχει κερδίσει τον τίτλο της «πιο θανατηφόρας γάτας στον κόσμο» λόγω του αξιοσημείωτου ποσοστού επιτυχίας στο κυνήγι.

Το νεαρό αιλουροειδές, που ονομάζεται Gaia, είναι μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής της Βόρειας Αμερικής που διοργανώνεται από την Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων. Οι μαυροπόδαρες γάτες θεωρούνται ευάλωτες με περίπου 9.700 ζώα να έχουν μείνει στη φύση, οπότε ελπίζουν ότι θα ζευγαρώσει με το 3χρονο αρσενικό στο ζωολογικό κήπο της Γιούτα που ονομάζεται Ryder. Οι δύο γάτες προς το παρόν φυλάσσονται σε χωριστά περιβλήματα μέχρι να ωριμάσει η Γαία.

Αν και οι μαυροπόδαρες γάτες ζυγίζουν μόνο μεταξύ δύο και έξι κιλών, είναι κύριοι κυνηγοί που πιάνουν τη λεία τους – συνήθως τρωκτικά, ερπετά, πουλιά και έντομα – το 60% των περιπτώσεων, κάτι που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μεγάλες άγριες γάτες έχουν μέσο ποσοστό επιτυχίας 25%.

«Ενώ ζώα όπως ο Ryder και η Gaia μπορεί να βρεθούν στην Αφρική, πολύ μακριά από αυτό που κάνουμε σε καθημερινή βάση… γίνονται εκπρόσωποι ενός μηνύματος διατήρησης που ισχύει για τα πάντα εδώ»  λέει ο Bob Cisneros, αναπληρωτής διευθυντής φροντίδας ζώων του Hogle Zoo. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά μεταξύ των δύο μελλοντικών “love birds” και οι προσπάθειες διατήρησης θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα