Ζωζώ Σαπουντζάκη: Κάηκε ολοσχερώς το ιστορικό σπίτι της στην Κινέτα

Τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τη χθεσινή φωτιά που ξέσπασε σε δύο μέτωπα, έξω από την Αθήνα, είναι μέχρι στιγμής 76. Οι τραυματίες φτάνουν τους 200, ενώ οι ζημιές στα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων δεν έχουν καταφέρει ακόμα να υπολογιστούν. Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τις κατοικίες τους είναι και η, η οποία διέμενε στην περιοχή της Κινέτας.

Η 85χρονη ηθοποιός εγκατέλειψε το σπίτι της όταν ξέσπασε η φωτιά και φιλοξενήθηκε από φίλους της στο Λουτράκι. Σήμερα επέστρεψε στην Κινέτα, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής

ζοζοζ

«Έφυγα, γιατί ο καπνός ήταν ανυπόφορος. Έβλεπα τη φωτιά να κατεβαίνει, αλλά δεν περίμενα τέτοια καταστροφή. Δεν έμεινε τίποτα. Ούτε τα μάρμαρα. Επισκέφθηκα το σπίτι σήμερα στις 6:30 το πρωί και δεν το πίστευα. Κάηκε μέχρι και το ψυγείο, τόσο δυνατή ήταν η πυρκαγιά. Μια καριέρα ετών έγινε στάχτη. Σήμερα δεν έχω ρούχα να φορέσω. Κάηκαν οι ντουλάπες μου, οι αναμνήσεις μου, όλα! Αυτό ήταν το κύριο σπίτι μου δεν ήταν το εξοχικό μου. Πήρε αμέσως φωτιά γιατί ήταν επενδεδυμένο με ξύλο. Εκεί μέσα είχα όλη μου τη ζωή. Τα πορτρέτα μου, τις παιδικές μου φωτογραφίες, τις φωτογραφίες των γονιών μου, όλα έγιναν στάχτη. Δεν αναπληρώνονται με τίποτα όλα αυτά. Τι να κάνω, δεν ξέρω. Έχω σοκαριστεί» δήλωσε η ίδια στο Πρώτο Θέμα.

Το σπίτι της διάσημης ηθοποιού φιλοξενούσα ενθύμια και κοστούμια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου μεταξύ άλλων και αυτό είναι απώλεια για τον πολιτισμό.

Το σπίτι της Ζωζώς σήμερα:

to_spiti_

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram