Xριστίνα Μπόμπα: Κερδίζει τις εντυπώσεις με τα παρθενικά της βήματα στο γυαλί και με την ευγένεια και την υπομονή που τη διακρίνουν

Στο συννεφιασμένο κέντρο της Αθήνας, η Χριστίνα συνάντησε την ομάδα μόδας του περιοδικού και, φορώντας εντυπωσιακές, λαμπερές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών, αφέθηκε στον φωτογραφικό φακό, σαν ένα μικρό παιδί που με πολύ κέφι αντιμετωπίζει το καθετί. Οικεία, με χιούμορ, διάθεση να τσαλακωθεί ακόμα και μπροστά στα περίεργα βλέμματα των περαστικών και των street μουσικών, το cover girl μας χάρισε ένα πολυσέλιδο fashion editorial που εμφανώς το χάρηκε πολύ, όπως νομίζω και όλοι όσοι βρέθηκαν στα σημεία της φωτογράφισης. Άλλωστε όπως και η ίδια πρεσβεύει, είναι «τόσο όμορφο να ζεις την κάθε στιγμή ως μοναδική».

ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ: Τι είναι για σένα ευτυχία;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ: Ευτυχία είναι οι μικρές στιγμές που το μυαλό είναι στο τώρα. Που σταματάς να σκέφτεσαι και απολαμβάνεις τη στιγμή. Ευτυχία είναι το χουχούλιασμα στον καναπέ με τον Σάκη, ένα οικογενειακό τραπέζι με όσους αγαπάς, ένα γέλιο από καρδιάς με τους φίλους σου, μια ζεστή αγκαλιά, μια θέα που σου κόβει την ανάσα.

Ε.Z.: Πώς σου φαίνεται ο νέος τηλεοπτικός σου ρόλος ως παρoυσιάστριας στο The Voice of Greece στον ΣΚΑΪ; Συνέβαλε στο ξεκίνημα αυτό η δημοτικότητά σου στα social media;

Χ.Μ.: Μου αρέσει πολύ. Ήταν μια πρόκληση για μένα, μια και δεν είχα εμφανιστεί ξανά στην τηλεόραση σε ρόλο παρουσιάστριας. Τώρα που έχει περάσει καιρός και έχω εξοικειωθεί, το απολαμβάνω πολύ. Σίγουρα η δραστηριότητά μου στα social media συνέβαλε στο να επιλεγώ και να μου γίνει η πρόταση. Απλώς η τηλεόραση είναι ένα τελείως διαφορετικό Μέσο. O digital χώρος έχει κυρίως αυθορμητισμό και το να αποτυπώνεις τη στιγμή, ενώ η TV έχει έναν ρόλο που πρέπει να υπηρετήσεις και ένα συγκεκριμένο format. Και οι δυο προσεγγίσεις για μένα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και χαίρομαι που μπορώ να ασχολούμαι και με τα δύο και να εξελίσσομαι σε αυτά.

Ε.Z.: Είσαι απόφοιτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη σου, όπως πρόσφατα δήλωσες, ήταν το μάρκετινγκ και το «επιχειρείν». Ποια τα επιχειρηματικά σου μελλοντικά βήματα;

Χ.Μ.: Εδώ και τρία χρόνια, που ζούμε με μία βαλίτσα στο χέρι –και το απολαμβάνουμε πολύ–, έχω αποτυπώσει ιδέες με τις οποίες θα ήθελα να ασχοληθώ επιχειρηματικά και τώρα που βρίσκομαι σε σταθερό έδαφος πίσω στην Ελλάδα έχω αρχίσει να τις σχεδιάζω. Ελπίζω να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, αλλά ξέρω πως θέλουν χρόνο ακόμα και προετοιμασία. Το όνειρό μου είναι να φτιάξω μια εταιρεία που να δημιουργεί αξία και με κάποιον τρόπο να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο. Αλλά δεν αγχώνομαι για το πότε θα γίνει αυτό. Απολαμβάνω ιδιαίτερα όλα αυτά τα ωραία που έρχονται στον δρόμο μου, τηλεόραση, social media, συνεργασίες, ταξίδια… εξελίσσομαι μέσα σε αυτά και παράλληλα σχεδιάζω κι αυτό.

Ε.Z.: Η εξωτερική εμφάνιση έχεις καταλήξει ότι βοηθάει ή αποτελεί τροχοπέδη σε ό,τι αποφασίσει μια εντυπωσιακή γυναίκα να δημιουργήσει στη χώρα μας;

Χ.Μ.: Θα έλεγα πως τελικά βοηθάει, κυρίως στην πρώτη γνωριμία. Μια ωραία εμφάνιση είναι τόσο διαβατήριο όσο και τροχοπέδη. Ανοίγει πόρτες, αλλά θέλει διπλή προσπάθεια να αποδείξει κάποιος ότι έχει και το μυαλό και τις δεξιότητες για το κάθε εγχείρημα. Παρ’ όλα αυτά η εξωτερική εμφάνιση είναι μόνο η πρώτη ανάγνωση και έπειτα οι γύρω σε αποδέχονται ή όχι με άλλα κριτήρια, κυρίως μετράει το αν είσαι καλός επαγγελματίας και καλός άνθρωπος.

Ε.Z.: Ως προσωπικότητα ρισκάρεις επαγγελματικά, όταν ακόμα στην αρχή της καριέρας σου σε πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία διέκοψες τη συνεργασία σου ακολουθώντας τον τότε σύντροφό σου και νυν σύζυγο σε μια νέα περιπέτεια με ευτυχές τέλος. Από τότε είσαι ενεργή social media content creator και influencer. Οι δύο αυτοί ρόλοι είναι εφήμερες καταστάσεις; Και αν ναι, τι επακολουθεί;

Χ.Μ.: Ρισκάρω, ναι, αλλά παίρνω υπολογισμένα ρίσκα. Δηλαδή ρίσκα με καλές πιθανότητες ότι θα έχουν καλή εξέλιξη. Όταν εγκατέλειψα τη δουλειά μου, στο μυαλό μου είχα να βάλω μπρος τις επιχειρηματικές μου ιδέες. Το ότι εξελίχθηκε η ζωή μου διαφορετικά ήταν κάτι που αγκάλιασα και αγάπησα. Δεν θα ονόμαζα εφήμερη τη δημιουργία περιεχομένου, μπορεί να αλλάξει η πλατφόρμα και στο μέλλον να μην είναι το Instagram ή το YouTube, αλλά πάντα θα μπορείς να μιλάς και να δημιουργείς υλικά σχετικά με αυτά που αγαπάς. Για μένα λοιπόν στόχος δεν είναι να αλλάξω αυτό που κάνω, αλλά να συνεχίζω να χτίζω περισσότερα πράγματα και να είμαι όλο και πιο δημιουργική και παραγωγική.

Ε.Z.: Μια μέρα χωρίς Instagram. Υπάρχει; Και αν ναι, τι κάνεις;

Χ.Μ.: Υπάρχουν πολλές μέρες χωρίς Instagram, όπως και πολλές με Instagram. Για μένα η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει πολλές διαστάσεις. Είναι ένα μέσο αυθόρμητης έκφρασης, ένα μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο, ο τρόπος να μιλάω για αυτά που αγαπώ και με εκφράζουν, αλλά και ένα εργαλείο δουλειάς μέσα από το οποίο επικοινωνώ τις συνεργασίες μου. Αγαπημένο μου θέμα είναι να δημιουργώ ταξιδιωτικό περιεχόμενο και να δείχνω τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου. Γι’ αυτό και όταν δεν ταξιδεύω ο όγκος αυτών που μοιράζομαι είναι πολύ μικρότερος. Μέρες λοιπόν χωρίς Instagram υπάρχουν πολλές, κυρίως μέρες που έχω γυρίσματα, πολλή δουλειά γραφείου, πολλά ραντεβού και υποχρεώσεις ή μέρες που απλώς δεν έχω έμπνευση ή κάτι να πω. Είναι τόσο απλό.

Ε.Z.: Σε όσους εύκολα και δημόσια σε κρίνουν κακόβουλα τι απαντάς;

Χ.Μ.: Σε όσους με κρίνουν εποικοδομητικά για να γίνω καλύτερη λέω «ευχαριστώ». Σημασία δεν έχει μόνο να σου χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά και να σου λένε την αλήθεια – καλή ή όχι. Σε όσους είναι κακόβουλοι λέω πως το να βρίσεις ή να κακολογήσεις εμένα ή οποιονδήποτε χωρίς λόγο δείχνει κάποιο δικό σου πρόβλημα, το οποίο, αν θες να είσαι ευτυχισμένος, πρέπει να λύσεις. Όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να κακολογήσεις κανέναν.

Ε.Z.: Βλέποντάς σε τηλεοπτικά, τι θα ήθελες να βελτιώσεις αλλά και τι να διατηρήσεις στο κομμάτι της παρουσίασης;

Χ.Μ.: Μου αρέσει που αρχίζει και βγαίνει ο εαυτός μου και είμαι όλο και πιο χαλαρή. Θα ήθελα όμως σιγά σιγά να ξεκινήσω να δοκιμάζομαι και σε άλλα πράγματα. Να λυθώ ακόμα περισσότερο και να τολμήσω ακόμα πιο πολλά. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βιάζομαι. Μου έχει δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα σόου της χώρας και προς το παρόν την απολαμβάνω.

Ε.Z.: Τι σημαίνει για σένα μόδα και ομορφιά;

Χ.Μ.: Γενικά δεν είμαι ακραία στις επιλογές μου. Δεν είμαι φανατική των trends ούτε ακολουθώ απαραίτητα όλες τις τάσεις. Είμαι οπαδός του less is more και της φυσικής ομορφιάς. Μου αρέσει κυρίως η κομψότητα και η αρμονία και το να είμαι ο εαυτός μου μέσα σε όποια εμφάνιση κάνω.

Ε.Z.: Έχεις αδυναμίες στη ζωή σου και ανασφάλειες;

Χ.Μ.: Πολλές, όπως και όλοι μας. Απλώς τις δουλεύω συνέχεια και τις έχω καταλαγιάσει πάρα πολύ συγκριτικά με μικρότερη ηλικία. Παλιά είχα κόμπλεξ με τις καμπύλες μου, τώρα τις αγαπώ. Μικρότερη είχα άγχος να αποδείξω την αξία μου, κυρίως επαγγελματικά, τώρα ο στόχος μου είναι να αισθάνομαι δημιουργική και ευτυχισμένη. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου πιστεύω ότι είναι η ενοχικότητά μου. Νομίζω πως πάντοτε έχω μερίδιο ευθύνης σε ό,τι γίνεται, ακόμα και στις ζωές των άλλων. Αυτό ήθελε και θέλει χρόνο για να ισορροπήσει, αλλά είμαι σε καλό δρόμο πιστεύω.

Ε.Z.: Τι κομμάτι έχει ο εθελοντισμός στη ζωή της Χριστίνας;

Χ.Μ.: Άλλες περιόδους μεγαλύτερο κι άλλες μικρότερο. Η προσφορά θεωρώ πως είναι σημαντικό κομμάτι της ευτυχίας και της ολοκλήρωσης. Κάποιες φορές μέσα στην πολυάσχολη ζωή μας το ξεχνάμε, αλλά όταν αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια για έναν καλό σκοπό τελικά κυρίως βοηθάμε τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα.

Ε.Z.: Θα φλέρταρες με την ιδέα να ζήσεις σε μόνιμη βάση στο εξωτερικό;

Χ.Μ.: Αγαπώ την Ελλάδα και τη ζωή μας εδώ. Όλες μας οι δραστηριότητες είναι εδώ και εδώ χτίζουμε τη ζωή μας. Αν χρειαζόταν όμως, θα το έκανα… Σπίτι μου είναι ο Σάκης και η οικογένειά μας. Δεν δένομαι με μέρη και υλικά αγαθά. Θα μπορούσα, εφόσον είμαστε μαζί, να μείνω οπουδήποτε στον κόσμο. Όπως μένω έξι μήνες στον Άγιο Δομίνικο εδώ και τρία χρόνια, για παράδειγμα. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους κόσμους και νέους τρόπους ζωής, οπότε δεν θα είχα πρόβλημα για ένα χρονικό διάστημα. Για πάντα όμως δεν θα το ήθελα.

Aπό την ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ

Φωτογραφίες :Στέφανος Παπαδόπουλος

Styling: Γεωργία Παντελέ, Ίρις Λεονταρίτη

Μακιγιάζ-Μαλλιά: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου
Βοηθός Φωτογράφου: Παρή Καρρά
Βοηθός Styling: Goldie Χατζηθεοδώρου

Ευχαριστούμε το
Blend Hotel Athens
(Βύσσης 2, Αθήνα,
τηλ. 210-3221552)
για τη φιλοξενία.