Βαλέρια Κουρούπη: Η πρόταση γάμου και το άγχος στην πρώτη συνάντηση με την πεθερά της, Ελένη Βιτάλη

Η Βαλέρια Κουρούπη έγινε γνωστή μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Αντ1 «Εκείνες κι εγώ» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα τηλεοπτικά πράγματα, επέστρεψε μέσα από τον τρίτο κύκλο του Your Face Sounds Familiar.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιάννη Πουλόπουλο, μιλά για τη συγκατοίκηση και την πρόταση γάμου από τον σύζυγό της Νίκο Ξύδη, αλλά και την πρώτη γνωριμία με την πεθερά της, Ελένη Βιτάλη.

Πώς γνωρίστηκε με τον σύζυγό της; Η 42χρονη ηθοποιός εξομολογείται: «Έτυχε να βρεθούμε σε ένα σπίτι φίλων. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και ήταν εντελώς μοιραίο να συναντηθούμε, γιατί τόσο εκείνος όσο και εγώ ήταν να μην πάμε εκείνο το βράδυ. Τελικά εγώ πήγα για πέντε λεπτά και μόλις τον είδα έμεινα, όπως κι εκείνος δηλαδή. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που μας συνέβη. Αισθανόμασταν τρομερή οικειότητα, αν και είχαμε μόλις γνωριστεί, σε σημείο που τελείωνε ο ένας τη φράση του άλλου. Μιλούσαμε σα να ήμασταν μόνοι μας. Για να καταλάβεις πόσο δυνατό είναι αυτό που νιώσαμε, πάνω στον μήνα πήραμε την απόφαση να συζήσουμε κιόλας».

Δεν υπήρχαν ελαττώματα του άλλου που να ενοχλούσαν; «Μα είμαστε διαφορετικοί. Ο Νίκος, για παράδειγμα, είναι πολύ ακατάστατος σε αντίθεση με εμένα που είμαι πολύ τακτική. Δεν με πειράζει καθόλου. Αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο και τον αγαπάμε γι’ αυτό που είναι. Θυμάμαι, όταν πρωτομπήκα στο σπίτι του, βρήκα μια ντουλάπα άδεια κι έναν καναπέ γεμάτο ρούχα. “Που θα καθίσω;” τον ρώτησα. “Ε σπρώξ’ τα λίγο!” μου απάντησε. Τις τρεις πρώτες μέρες τακτοποιούσα τα ρούχα του. Αντίστοιχα, ο Νίκος μπορεί να θεωρεί εμένα υποχόνδρια, γιατί όταν φάω πρέπει να πλύνω εκείνη την ώρα το πιάτο και το πιρούνι μου και δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ αν δεν ξέρω ότι η κουζίνα είναι πεντακάθαρη και λάμπει».

Πώς της έκανε πρόταση γάμου; «Η πρόταση γάμου έγινε στο αυτοκίνητο, όταν πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία. Θυμάμαι του είπα: “Μωρέ, δεν κάνουμε ένα πάρτι όταν γυρίσουμε;” και μου απάντησε: “Μήπως να το συνδυάσουμε με το γάμο μας;”. Έτσι έγινε. Δεν γονάτισε κανείς, ούτε δαχτυλίδι υπήρξε, γιατί το είχαμε ήδη από τους αρραβώνες» εξηγεί.

Όσο για την πρώτη συνάντηση με την πεθερά της, Ελένη Βιτάλη, η Βαλέρια Κουρούπη λέει: «Είχα άγχος και επειδή είναι η μητέρα του Νίκου αλλά και επειδή είναι αυτός ο μύθος που όλοι αγαπάμε. Δεν ήξερα, δηλαδή, ποιο άγχος να πρωτοκουμαντάρω. Θυμάμαι εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν στο Προσκήνιο και πήγαμε μετά όλοι μαζί για να φάμε. Με μάγεψε με το χιούμορ, την εξυπνάδα, την απλότητά της. Θυμάμαι τα αστεία που έκανε με τον άντρα της και σκεφτόμουν “Τι ωραίοι άνθρωποι είναι”. Ένιωσα δέος πρώτα για τον άνθρωπο και μετά για τον καλλιτέχνη που λέγεται Ελένη Βιτάλη».

Πηγή: Peoplegreece.com