Valentino Νικολάου: Ο Κύπριος που επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Bar Rafaeli λίγο πριν το γάμο της μιλά για τη συνεργασία τους και τις… παραξενιές της

«Αμέσως μόλις με έκλεισαν για τη δουλειά, άρχισα τις προετοιμασίες. Ήθελα να είναι όλα στην εντέλεια, γιατί το να επιμεληθεί ένας Έλληνας ‒πόσο μάλλον ένας Έλληνας της Κύπρου‒ μία διεθνούς φήμης σταρ είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Μίλησα αμέτρητες φορές με τη στιλίστριά της (σ.σ. Grace Maier) στο τηλέφωνο για να δούμε πώς θα είναι το μακιγιάζ, με το φωτογράφο (σ.σ. Stefan Imielski) για το concept και γενικώς με όλο της το επιτελείο, καθώς σε τέτοιου είδους δουλειές όλα είναι άψογα οργανωμένα από πριν και πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα τόσο οι χρόνοι όσο και οι όροι της εκάστοτε φωτογράφισης». Μάλιστα, μέχρι την κυκλοφορία του τεύχους του GQ όλοι οι συντελεστές είχαν υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας για να μη μιλήσουν σχετικά, όπως αναφέρει το Peoplegreece.com.

Ο Valentino ήταν για αρκετά χρόνια αποκλειστικός συνεργάτης της εταιρείας Chanel, μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Κύπρο. Η συνεργασία του με την εταιρεία άλλαξε, καθώς ανέλαβε τα events της στο νησί της Αφροδίτης, παρ’ όλα αυτά ήταν αυτή που του «άνοιξε» την πόρτα στη μεγάλη συνεργασία με την Bar Refaeli. «Η δουλειά μου είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας και μέσα από αυτή βγάζω στοιχεία του χαρακτήρα μου. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα το ότι, ενώ όλοι οι συνεργάτες της Bar Refaeliήρθαν από το εξωτερικό, ο make-up artist της θα ήταν από το νησί. Και ανάμεσα σε άλλους επέλεξαν εμένα» εξηγεί.

bar rafaeli people 126 (3)

Η φωτογράφιση έγινε στις 26 Ιουνίου στην Πάφο. «Η ζέστη ήταν αφόρητη και μας έκανε τη ζωή πιο δύσκολη, καθώς έπρεπε τα πάντα να είναι στην εντέλεια. Η Bar Refaeli ασχολήθηκε με τα πάντα. Μέσα στους όρους της ήταν να είναι τα πινέλα πεντακάθαρα (τα έλεγξε ένα προς ένα), τα προϊόντα να είναι μόνο της εταιρείας Chanel, να υπάρχει ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες (μου έκανε εντύπωση που αρνήθηκε να φορέσει ψεύτικες, λέγοντας πως δεν το κάνει σχεδόν ποτέ), να μην είναι υπερβολικό το μακιγιάζ, να υπάρχει φυσικότητα στο αποτέλεσμα και να υπάρχει καθρέφτης για να επιβλέπει. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως ξέρει το πρόσωπό της και τι χρειάζεται για να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά της, γνωρίζει πολύ καλά τι της πάει και τι όχι και ουσιαστικά το concept προσαρμόστηκε στα δικά της “θέλω”».

Η φωτογράφιση ξεκίνησε στις 9.00 και τελείωσε στις 19.00. «Στις 9.00 ακριβώς ήταν εκεί και, αφού πήρε το πρωινό της πριβέ στη σουίτα της, έγιναν οι συστάσεις με την ομάδα της φωτογράφισης και στη συνέχεια ζήτησε να ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες. Πριν ξεκινήσουμε, ήθελε να μάθει ακριβώς τι θα φορούσε, πώς θα ήταν τα μαλλιά της και πώς θα την έβαφα. Δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Επέβλεπε τα πάντα και έκανε παρατηρήσεις όταν κάτι δεν της άρεσε. Μου έκανε εντύπωση το πόσο αυστηρή είναι, αλλά μετά σκέφτηκα το μέγεθος της φήμης της και αμέσως συνέχισα τη δουλειά μου. Ήθελε το μακιγιάζ της να είναι σε φυσικούς τόνους και απλά να τονίζει τα χαρακτηριστικά της».

bar rafaeli people 126 (2)

Στη σουίτα προετοιμασίας βρίσκονταν μόνο ο φωτογράφος, η στιλίστριά της, οι κομμωτές και ο Valentino. «Η Bar ήθελε να υπάρχει ησυχία, να μη διακοπεί για κανένα λόγο η δουλειά, ενώ ζήτησε να μην υπάρχει κανένα κινητό τηλέφωνο στο χώρο, καθώς δεν ήθελε να βγει καμία backstage φωτογραφία. Πέρα από τις τέλειες αναλογίες της, εκπέμπει λάμψη και υγεία, ενώ παραδέχτηκε πως προσέχει πολύ το σώμα της και τον οργανισμό της ‒ μάλιστα για μεσημεριανό επέλεξε να φάει μόνο βρώμη με μέλι». Όπως λέει ο 29χρονος Valentino: «Η συνεργασία μου με την Bar Refaeli ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε, αλλά και μια συνεργασία που μου έδειξε πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο».