Τραμπ για Μέγκαν Μαρκλ: «Δεν είμαι οπαδός της. Καλή τύχη στον Χάρι, θα τη χρειαστεί»

instagram@realdonaldtrump

Δεν έχασε την ευκαιρία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι μετά την παρέμβασή τους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στην Αμερική.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της Daily Mail στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε για την αφροαμερικανίδα ηθοποιό ότι «δεν είμαι οπαδός της» ενώ στον πρίγκιπα Χάρι ευχήθηκε «καλή τύχη, θα την χρειαστεί», πιθανότατα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον πικάρει για την σύζυγό του.

Τι είπαν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τις αμερικανικές εκλογές

«Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, πως αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας. Αλλά αυτή την φορά, είναι» είπε η Μέγκαν Μαρκλ, στο βίντεο που μεταδόθηκε ως μέρος του Time 100, της ετήσιας λίστας του περιοδικού με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Και συνέχισε: «Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας τίθενται σε δράση και ακούγονται οι φωνές μας. Η φωνή σας είναι μια υπενθύμιση πως σας ενδιαφέρει, γιατί αξίζει να ακουστείτε».

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χάρι είπε: «Καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε την ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την διαδικτυακή αρνητικότητα». Ο πρίγκιπας Χάρι προέτρεψε τους Αμερικανούς να είναι πιο προσεκτικοί στο τι είδους περιεχόμενο βλέπουν στο διαδίκτυο. «Όταν το κακό ξεπερνά το καλό, για πολλούς, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, διαβρώνει την ικανότητά μας για συμπόνια και την ικανότητά μας να ερχόμαστε στην θέση κάποιου άλλου. Γιατί όταν ένα άτομο αποκομίζει αρνητικότητα από το διαδίκτυο, τα αποτελέσματα είναι αισθητά. Ήρθε η ώρα όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε» είπε.

Δεν πρόκειται να ψηφίσει ο πρίγκιπας Χάρι, αλλά ζήτησε από τον κόσμο να πάνε στις κάλπες

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι, επειδή δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ, δεν θα μπορεί να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Πρόσθεσε μάλιστα, πως ποτέ δεν μπόρεσε να ψηφίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και ο βρετανικός νόμος δεν απαγορεύει ρητά στα μέλη της βασιλικής οικογένεια να ψηφίσουν, η άποψη πως οι βασιλείς πρέπει να παραμένουν απολιτικοί είναι ιερή, και στην πράξη δεν συμμετέχουν ποτέ στις εκλογές, ούτε με ψηφοφορία ούτε με κάποιον άλλον τρόπο.

Αλλά μετά την ανακοίνωσή των σχεδίων τους να παραιτηθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον περασμένο Ιανουάριο και να μεταβούν στην Αμερική, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν επεκτείνει την συμμετοχή τους στην πολιτική, καθώς προσπαθούν να χαράξουν την δική τους πορεία.