Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ για την πανδημία του κορονοϊού
Splash News

Μετά από 18 χρόνια, χθες Κυριακή 5 Απριλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε διάγγελμα στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο -όπως και όλος ο πλανήτης- πλήττεται σοβαρά από τον κορονοϊό. Η βασίλισσα μάλιστα, στα 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο, έχει απευθύνει διάγγελμα στον λαό της μόλις 4 φορές και ήταν όλες πολύ σημαντικές και κρίσιμες στιγμές για τον βρετανικό λαό.

Σύμφωνα με το BBC, η μαγνητοσκόπηση του διαγγέλματος έγινε μόνο από έναν camera man, ενώ τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες αποστάσεις για την προστασία όλων.

Ο κυριότερος λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να απευθυνθεί στον λαό της ήταν για να τον εμψυχώσει. ” Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. (…) Σας μιλώ εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης πρόκλησης για τη χώρα. Μία κρίση που έχει προκαλέσει πόνο και οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς, μία κρίση που έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μένουν στο σπίτι και προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες. Η σκέψη μου είναι κοντά σε εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα”.

Η βασίλισσα συνέχισε “Εύχομαι στα χρόνια που θα έρθουν όλοι μας να μπορούμε με περηφάνια να αναπολούμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την πρόκληση. Εύχομαι η αυτοπειθαρχία, η αποστασιοποιημένη και πάντα με καλή διάθεση αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης να χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή τη χώρα. Αυτό το διάγγελμα μου θυμίζει το πρώτο που έκανα το 1940, με την αδελφή μου. Εμείς, ως παιδιά, μιλούσαμε από εδώ στο Windsor σε παιδιά που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, πολλοί θα αισθανθούν ένα οδυνηρό συναίσθημα διαχωρισμού από τους αγαπημένους τους. Αλλά τώρα, όπως τότε, ξέρουμε, βαθιά μέσα μας, ότι είναι το σωστό πράγμα. Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει ξανά δυσκολίες σαν χώρα αυτή είναι διαφορετική. Αυτή τη φορά όλα τα έθνη ενώνονται για μία κοινή προσπάθεια. Θα επιτύχουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους.

Οι καλύτερες ημέρες θα επιστρέψουν και θα είμαστε ξανά κοντά με τους φίλους και τις οικογένειές μας. Προς το παρόν όμως στέλνω τις ευχές μου στον καθένα ξεχωριστά”.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα