Tο bullying πολλοί εμίσησαν: Γι΄αυτό λοιπόν και αγάπησαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Θυμάστε τότε που πήρατε το πτυχίο σας και σας έλεγαν πως όταν κάνετε την πρακτική σας «ετοιμάσου να κάνεις καλό καφέ»; Φαίνεται πως κάποιοι θέλησαν να αποφύγουν αυτή τη μέθοδο και να μπουν σε ένα σύστημα που επικρατεί (και) η κλίκα του νεποτισμού για να την σπάσουν με έναν τσαμπουκά που μόνο ένας φιλόδοξος νέος θα μπορούσε- εφόσον του δοθούν οι κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες και τις εκμεταλλευτεί σύμφωνα πάντα με τον χαρακτήρα του. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Surviror μας δείχνει την πιο γλυκιά και αυτοσαρκαστική εικόνα της, αλλά κανείς δεν ξεχνά ότι εμφανίστηκε κάποτε από το πουθενά και για χρόνια την ακολουθούσε η φήμη της ντίβας. «Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία», είχε πει ο Abraham Lincoln. Αναρωτιέται εύλογα κανείς λοιπόν, τι θα γινόταν αν πολλοί έπαιρναν αυτή την εξουσία.

Η ιστορία έχει δείξει πως η κατάχρηση αυτής, έχει γίνει από ανθρώπους κάθε λογής, είτε αφορά στην πολιτική σκηνή, είτε αφορά στην αλάνα που παίζουν παιδιά. Η διαφορά με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Survivor είναι πως μπήκε στο στόχαστρο, και από κραταιή παρουσιάστρια, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος σε ένα σύστημα που πάντα θα συντηρεί τα καλά φαινομενικά «παιδιά» και θα κόβει τα φτερά στα νέα ταλέντα. Κανείς δεν θα έχει την τόλμη να δει στον καθρέφτη του πως ίσως είναι και ο ίδιος μια Κωνσταντίνα που καταχράζεται τη θέση ισχύος και αφαιρεί κάθε δικαίωμα στο πραγματικό ταλέντο, στη νιότη και στα όνειρα.

Την ώρα που μια εκνευριστική φωνή μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τον άσχημο καθρέφτη μας, ας αναρωτηθούμε λίγο το λόγο που βάζουμε στο στόχαστρο τον πιο εύκολο στόχο που μπορούμε. Και κυρίως ας μιλήσουμε λίγο για το bullying που δεν θέλουμε να κάνουν τα παιδιά μας αλλά κάνουμε εμείς στη χειρότερη και πιο ασυγχώρετη μορφή του. Γιατί, είναι άλλο να λες δε θα έκανα ποτέ τις επιλογές της Κωνσταντίνας, και άλλο να θέτεις υποψήφια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Survivor προς αποχώρηση για τα κιλά της ή επειδή συμφέρει γιατί είναι ήδη hated. Δε θα θέλαμε να αναφερθούμε στις περιπτώσεις που κάποιος δεν πέτυχε το όνειρό του – αν και του δόθηκε η ευκαιρία που δόθηκε και στην Κωνσταντίνα– απλά το να βγάζει κάποιος μένος για την εμφάνιση κάποιου άλλου τον κατατάσσει σε μία κατηγορία πολύ χειρότερη της ρετσέτας «οι κριτικοί βρίζουν τους καλλιτέχνες γιατί οι ίδιοι δεν τα κατάφεραν ως καλλιτέχνες».

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με λίγα λόγια είναι το ίδιο άσημη και διάσημη με εμάς. Απλά οι επιλογές της την έβγαλαν (προσωρινά;) υποψήφια προς αποχώρηση στην τηλεόραση. Το να κάνουμε bullying στον εύκολο στόχο με δικαιολογίες που δεν μας αφορούν και μιλώντας για παραπανίσια κιλά να θίγουμε μια τεράστια μερίδα του κοινού γεννώντας κόμπλεξ και ανασφάλειες θα έπρεπε να θέσουν εμάς υποψήφιους προς αποχώρηση. Δικαίωμα στις λάθος επιλογές έχουν όλοι. Δικαίωμα στο να βάζουμε ανθρώπους στο περιθώριο εξαιτίας των κιλών τους ή οτιδήποτε άλλο, κανείς.

Το κοινό που έβαλε στο στόχαστρο την Κωνσταντίνα εδώ και έξι χρόνια ετοιμάζεται να την βγάλει νικήτρια σε ένα ριάλιτι επιβίωσης. Μπορούμε τελικά να αναρωτηθούμε γιατί;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα