Τα πιο απίθανα πράγματα που ασφαλίστηκαν ποτέ

Getty Images

Η ασφάλιση αντικειμένων, υπηρεσιών και πολλών άλλων πραγμάτων δεν είναι σίγουρα κάτι καινούριο. Η έννοια της ασφάλισης μάλιστα εντοπίζεται στις αρχές του 14ου αιώνα όπου οι έμποροι στη Δυτική Ευρώπη ξεκίνησαν να δίνουν ένα ποσό για να διασφαλίσουν ότι το εμπόρευμα και η μεταφορά του θα είναι καλυμμένα σε περίπτωση ζημιάς ή καταστροφής του.

Ερχόμενοι στο σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ό,τι τα έχουμε συνηθίσει. Σαφώς και οι κλασικές ασφάλειες, όπως αυτές των σπιτιών, των αυτοκινήτων και πολλών άλλων συνεχίζουν να υπάρχουν, όμως στο παιχνίδι έχουν μπει και άλλα πράγματα.

Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε…

Τιτανικός – Ολική καταστροφή

Ο Τιτανικός ήταν ασφαλισμένος στην ασφαλιστική Lloyd’s of London μέσω της μεσιτικής εταιρείας Willis Faber & Co. Ήταν όντως ένα μεγάλο ρίσκο η ασφάλιση του πλοίου, η οποία κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια (κάπου στα 95 εκατομμύρια σε σημερινή αντιστοιχία). Παρόλη την ολική καταστροφή, η ιδιοκτήτρια εταιρεία αποζημιώθηκε και μάλιστα εντός 30 ημερών.

Heidi Klum – Πόδια

Η Heidi Klum, το παγκοσμίου φήμης μοντέλο, ασφάλισε τα πόδια της για 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Keith Richards – Ένα δάχτυλο

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones ασφάλισε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του, αυτό με το οποίο κατά βάση πιέζει τις χορδές στην ταστιέρα, για 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Bruce Springsteen – Φωνή

Είναι ο 15ος καλλιτέχνης με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Έχει επηρεάσει γενιές μουσικών και, γενιές γενικά με τα τραγούδια του. Συνεπώς, ο Bruce Springsteen ασφάλισε τις φωνητικές του χορδές για 5,5 εκατομμύρια.

Julia Roberts – Χαμόγελο

Η Julia Roberts ασφάλισε το χαμόγελό της, ολόκληρο το εσωτερικό της στοματικής της κοιλότητας και την οδοντοστοιχία της για 30 εκατομμύρια δολάρια.

Madonna – Στήθος

Η βασίλισσα της pop αποφάσισε να ασφαλίσει το στήθος της για 2 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου του επισφαλούς ιστορικού οικογενειακής υγείας με περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Jennifer Lopez – Γλουτοί

Το 2006 η διάσημη τραγουδίστρια ασφάλισε τους γλουτούς της για 27 εκατομμύρια δολάρια.

Egon Ronay – Γεύση

Ο Egon Ronay ήταν διάσημος κριτικός φαγητού ο οποίος έγραψε και δημοσίευσε μία διάσημη σειρά οδηγών σε βρετανικά και ιρλανδικά εστιατόρια και ξενοδοχεία τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Η κριτικές του ήταν πολύ σημαντικές για τον χώρο της εστίασης καθώς αποτελούσαν σημαντικά κριτήρια επιλογής εστιατορίου για τους λάτρεις του φαγητού. Έτσι, αποφάσισε να ασφαλίσει την αίσθηση της γεύσης του για 400.000 δολάρια.

Ilja Gort – Μύτη – Όσφρηση

O Ολλανδός οινοποιός, είναι ιδιοκτήτης του διάσημου οινοποιείου «Chateau de la Garde» στο Μπορντό της Γαλλίας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει εξαιρετικά ισχυρή όσφρηφη και μπορεί να διακρίνει εκατομμύρια διαφορετικές μυρωδιές, γεγονός που τον βοηθά στην οινοποιία του. Για το λόγο αυτό ασφάλισε τη μύτη και την αίσθηση της όσφρησής του για 8 εκατομμύρια δολάρια.

Shirley MacLaine – Απαγωγή από εξωγήινους

Η ηθοποιός Shirley MacLaine, πιστεύει πολύ στην εξωγήινη ζωή. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να κάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τυχόν απώλειες ή ζημιές που θα προκληθούν από απαγωγή εξωγήινων. Μάλιστα η ασφαλιστική Lloyd’s of London λέει υπάρχουν πάνω από 20.000 συμβόλαια στο πελατολόγιό της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com