Τα δέκα πιο περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τη βασίλισσα Ελισάβετ

instagram@theroyalfamily

Η Ελισάβετ Β΄, είναι η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Μαζί με το θρόνο, το στέμμα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ «κληρονόμησε» και μερικά ακόμα πράγματα που δεν ξέρουν όλοι. Από υδρόβια πλάσματα μέχρι εμπορικά κέντρα, αυτά είναι τα πιο περίεργα και πιο υπέροχα πράγματα που η Βασίλισσα μπορεί δικαίως να ισχυριστεί ότι είναι στην ιδιοκτησία της.

1. Κατέχει ένα από τα εμπορικότερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου

Ένα τεράστιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ανήκει στη βρετανική μοναρχία και διαχειρίζεται από το Crown Estate. Σύμφωνα με την Independent, αυτό περιλαμβάνει το σύνολο της Regent Street του Λονδίνου, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου.

Βρίσκεται στην καρδιά του West End της πόλης, έχει μήκος 1,25 μίλια και προσελκύει περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το 1819, η Regent Street έγινε η πρώτη ειδικά σχεδιασμένη εμπορική οδός του Λονδίνου. Σήμερα φιλοξενεί διεθνείς μάρκες όπως οι Kate Spade, J.Crew, Burberry και Kiehl’s.

2. Της ανήκουν κύκνοι, δελφίνια και φάλαινες

3. Της ανήκει ο Πύργος του Λονδίνου

Η Βασιλική Συλλογή, μια τεράστια συλλογή τέχνης που διαθέτει η Βασίλισσα, περιλαμβάνει 150.000 έργα ζωγραφικής από τους Rubens, Rembrandt, Titian και Raphael. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο και μία από τις τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές βασιλικές συλλογές που παραμένουν άθικτες. Μερικά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε μουσεία και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ άλλα εκτίθενται σε βασιλικά παλάτια και κτήματα.

7. Έχει 4 ρεκόρ Guinness

Η Βασίλισσα σπάνια βγαίνει έξω χωρίς την τσάντα της και έχει μια σταθερή αγαπημένη την οποία δεν αποχωρίζεται. Η σχεδιαστής πολυτελείας του Λονδίνου Launer είναι το εμπορικό σήμα της επιλογής της και ο διευθύνων σύμβουλός της εκτιμά ότι η Αυτού Μεγαλειότητα κατέχει περίπου 200 από αυτές.

9. Έχει γενέθλια δύο φορές το χρόνο