Στέλιος Κουδουνάρης: «Έχω μεγαλώσει μέσα στα ρούχα»

Στέλιος Κουδουνάρης: «Έχω μεγαλώσει μέσα στα ρούχα»

Το κοινό απολαμβάνει τον Στέλιο Κουδουνάρη για δεύτερη χρονιά στην επιτυχημένη εκπομπή του ΣΚΑΙ, My Style Rocks. Μπορεί η τηλεόραση να ήρθε απρόσμενα στη ζωή του ωστόσο η σχέση του με τη μόδα ήταν προδιαγεγραμμένη όπως αποκαλύπτει στο PEOPLE. «Έχω μεγαλώσει μέσα στα ρούχα. Η οικογένειά μου διατηρεί σχετική επιχείρηση στην Κύπρο και είχα πάντα επαφή με τα υφάσματα, τις γυναίκες αλλά και τις υφές. Ανέκαθεν παρατηρούσα πολλά και ήμουν παρεμβατικός. Μου άρεσε να εξελίσσω, να κάνω τις δικές μου προτάσεις. Μέσα μου ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά ρούχων όπως ακριβώς τη φανταζόμουν. Από παιδί σχεδίαζα στα σχολικά βιβλία. Όταν οι άλλοι έκαναν μουτζούρες, εγώ έφτιαχνα ρούχα και νυφικά για τις συμμαθήτριές μου».

Μεγαλώνοντας πήγε σε τεχνικό λύκειο που «ήταν για εσωτερική διακόσμηση, αρχιτεκτονική και γραφιστική. Ο πατέρας μου δεν συμφωνούσε με το σχέδιο μόδας. Είχε στο μυαλό του ότι θα γίνω αρχιτέκτονας, όμως για μένα ήταν η μόνη επιλογή» αναφέρει και συμπληρώνει: «Έδωσα εξετάσεις χωρίς να το πω στους δικούς μου και τους το ανακοίνωσα αφού πέρασα στο ΤΕΙ». Μετά το σχολείο ήρθε ο στρατός –ως είθισται στην Κύπρο– και στη συνέχεια οι σπουδές. Για τρία χρόνια σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης (ΣΤΕ) στο Κιλκίς και αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα. «Ο στρατός με διαμόρφωσε» λέει σχετικά με τη θητεία του. «Πέρασα καταπληκτικά. Έχω ακόμη φίλους από τότε, με τους οποίους μιλάμε και βρισκόμαστε. Πρόκειται για άτομα από εντελώς διαφορετικούς πλανήτες! Είναι άνθρωποι τους οποίους μάλλον δεν θα γνώριζα ποτέ εκτός στρατού, όμως περάσαμε τόσο ωραία που υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο».

Οι σπουδές του στο Κιλκίς ήταν επίσης μια περίοδος που τον καθόρισε. «Νόμιζα ότι η σχολή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Έλεγε “ΠΑΡ.ΚΙΛ.” και δεν ήξερα ότι σήμαινε “Παράρτημα Κιλκίς”!» θυμάται, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες τα φοιτητικά του χρόνια ήταν όμορφα. «Είναι που μπαίνεις σε μια κατάσταση και λες ότι ή θα περάσεις καλά ή θα υποφέρεις. Τότε σκέφτηκα “Ήρθες, θα μείνεις και, αν είναι χάλια, σε έξι μήνες φεύγεις”. Τελικά πέρασα καλά γιατί εντάχτηκα νωρίς στην εκεί κοινωνία. Από τις πρώτες ημέρες της σχολής ένιωθα λίγο μεγάλος συγκριτικά με τους συμφοιτητές μου. Όταν έβλεπα στην αρχή ότι έπαιζαν πετώντας γόμες ο ένας στον άλλο, πίστευα ότι δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί τους, οπότε ξεκίνησα να εργάζομαι βράδυ. Έπρεπε να γεμίσω το χρόνο μου με δραστηριότητες και η δουλειά τη νύχτα επηρέασε έντονα το χαρακτήρα μου. Τελικά έκανα πάρα πολλή παρέα με τους συμφοιτητές μου και υπάρχουν κάποια άτομα με τα οποία είμαστε ακόμη κολλητοί».

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram