Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν μου αρέσει να μεγαλώνω, που θα γεράσω, που θα πεθάνω, δεν μου αρέσει όλο αυτό»

Η αγαπημένη  ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον χρόνο που περνάει, το πόσο ανεκτική είναι στις σχέσεις της αλλά και για όσα λείπουν από τη ζωή της.

Ποια είναι η σχέση της με τον χρόνο; «Άλλες μέρες καλή άλλες όχι. Αν ξυπνάω το πρωί και μου αρέσω, είμαι μια χαρά. Αν όχι, δεν είμαι. Δεν μου αρέσει να μεγαλώνω, δεν μου αρέσει που θα γεράσω, δεν μου αρέσει που θα πεθάνω, δεν μου αρέσει όλο αυτό. Από κει και πέρα, είναι θέμα αισθητικής το πώς θα αντιμετωπίσεις. Δεν θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται με το να πρήξεις τα χείλη σου, να τσιτωθείς, να παραμορφωθείς. Μόνο αν μπορείς να κάνεις μια αισθητική επέμβαση διακριτικά, χωρίς να βγάζει μάτι, συμφωνώ. Αλλά, αγάπη, δεν γίνεται στα 40 σου να θες να φαίνεσαι 20. Είναι άρρωστο. Έτσι είναι τα πράγματα. Και μετά πεθαίνουμε».

Είναι ανεκτική με τους ανθρώπους; «Πάρα πολύ. Και με τους φίλους μου, πιστεύω ότι νιώθουν πολύ άνετα να μου πουν το οτιδήποτε. Δεν κρίνω κανέναν, ούτε με σοκάρει κάτι, ούτε θα πάρω το δασκαλίστικο ύφος. Και ανέχομαι και πράγματα που δεν μου αρέσουν. Γιατί κοιτάζω τις προθέσεις των ανθρώπων, όχι τις πράξεις τους. Αν κάποιος είναι χάλια, θα το κατανοήσω, γιατί όλοι μας έχουμε άσχημες και όμορφες πλευρές. Σιχαίνομαι τους απόλυτους ανθρώπους. Σιχαίνομαι τη φράση “επειδή είσαι φίλος μου, θα σου τα πω”. Όχι, επειδή είσαι φίλος μου, θα σταθείς στο πλάι μου μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Αλλιώς δεν είσαι φίλος. Είσαι μαλάκας. Τα μέτρια δεν μου αρέσουν. Τα χλιαρά».

Τι λείπει από τη ζωή της; «Επειδή είμαι γκρινιάρα και αχάριστη, πάντα κάτι θα μου λείπει. Βέβαια, μου γυρίζει το μυαλό και λέω ότι έχω τους φίλους μου, το θέατρο, κάνω κάτι που γουστάρω και συνέρχομαι. Και ευχαριστώ τον Θεό που είμαι καλά. Το τέλειο δεν υπάρχει».

Μια ματιά εδώ: Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Έχουν γραφτεί πολλά ψέματα για εμένα»